4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

MHP'den Erdoğan'a takdir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Davos'ta Başbakan Erdoğan'a yönelik yapılan hareketleri şiddetle kınadıklarını, Erdoğan'ın tavrını da takdir ettiklerini söyledi.


MHP, Erzurum ilçe ve belde belediye başkan adaylarını düzenlediği törenle kamuoyuna tanıttı. Aziziye Çay Bahçesi Düğün salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, parti yöneticileri, belediye başkan adayları ve partililer katıldı.


Adayların tanıtım toplantısındaki konuşmasında Davos'ta yaşanan krizle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Bal, Başbakan Erdoğan'a yapılan hareketi şiddetle kınadıklarını, Erdoğan'ın tavrını da takdir ettiklerini söyledi.


Davos'ta yapılan hareketin yakışıksız olduğunu belirten Bal, "Tayyip Erdoğan, Türk Milletini temsil etmektedir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil etmektedir. Yapılan doğru değil, MHP olarak şiddetle, nefretle kınıyoruz. Türk Milletinin temsilcisi Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı olarak gösterdiği tavrı takdir ediyoruz" dedi.


Başbakan Erdoğan'ın yaşananlarla ilgili hedefini oturum yöneticisi olarak belirtmesini eleştiren Bal, "Başbakan'ın tavrını takdir ediyoruz, ancak sayın Başbakan bu tavrından sonra basın toplantısında hedefine oturum yöneticisini almasını olumlu bulmuyoruz. Tavrının İsrail'e karşı olmadığını, Pres'e karşı olmadığını ifade etmesini gösterdiği duruşuna yakıştırmıyoruz" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki tavrını Barzani, Talabani, Ermeni ve AB konusunda da beklediklerini vurgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, şunları söyledi:
"2002 yılında aşiret reisi olan Barzani'nin Türkiye'yi tehdit etmesi noktasında aynı duruşu istiyoruz. 2002 yılında Türkiye Cumhuriyeti pasaportuyla bıraktığımız Talabani bugün Irak'ın Cumhurbaşkanı haline geldi. Irak'ın cumhurbaşkanı olarak Türkiye'yi tehdit eden bu aşiret reisine de aynı duruşu göstermelidir. Ermenilerin arkasında dolanmak yerine katledilen Türklerin hakkını arayan bir vaziyette durmasını istiyoruz. Davos'taki tavrını AB'nin teslimiyetçi politikalarına, dayatmacı politikalarına karşı
da göstermek istiyoruz. Bu duruşu büyüteç altında, mercek altında MHP olarak izleyeceğiz."


Tanıtım toplantısında Erzurum'un içinde bulunduğu sıkıntılar hakkında konuşan MHP Milletvekili Zeki Ertugay, kentin havasının, suyunun bozulduğunu, ekonomisinin ise sürekli kötüye gittiğini kaydetti. 29 Mart 2009 seçimlerinin çok önemli olduğunun altını çizen Ertugay, seçimlerin MHP'nin zaferiyle sonuçlanacağını iddia etti.


MHP İl Başkanı Ekrem Öztürk, Erzurum'un makus talihini yenmek amacıyla yola çıktıklarını 29 Mart 2009 seçimlerinin zaferle sonuçlanacağını söyledi.
Toplantı sonunda MHP, Erzurum merkez, ilçeler ve beldelerdeki belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı. Partilileri selamlayan adaylar adına konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kamil Aydın, seçimlerde el ele vererek başarıya ulaşacaklarını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 20:27:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?