7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

MHP'li Bölükbaşı Erzurum'da

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BÖLÜKBAŞI ERZURUM'DA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, partisinin Erzurum İl Başkanlığı'nca düzenlenen bir konferansa katılmak üzere geldiği Erzurum'da Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Beraberinde MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay ve İl Başkanı Zekayi Kaya ile birlikte DAGC'yi ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Bölükbaşı, basın mensupları ile bir süre sohbet etti.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bölükbaşı, "Türkiye erken seçime gitmektedir. Korkunun ecele faydası yok. Sandık bu yıl Türk milletinin önüne gelecektir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Türkiye'nin bir an önce erken seçime gitmesi gerektiğini belirterek, "Sandık bu yıl Türk milletinin önüne gelecektir. Ülkemiz, 86 yıllık Cumhuriyet döneminin en güç döneminden geçmektedir. Türkiye'de hiçbir iktidara bu nasip olmamıştır. 7 yıllık iktidarı boyunca AK Parti Türkiye'yi yangın yerine çevirmiştir. Bir ülkede işsiz sayısı 5 milyonu aştıysa, açlık sınırında yaşayan 13 milyon insan var ise bu ülkede ekonomik huzur ortamından

bahsetmek mümkün değildir. Siyası iktidar devletin bütün kurumları ile çatışıyorsa o ülkede siyasi huzurdan bahsetmek mümkün değildir. Bugün hangi alana bakarsak bakalım Türkiye'nin geldiği nokta çok karanlıktır. Bunun böyle gitmesinin mümkün olamayacağını herkes anlamış durumdadır" diye konuştu.

Demokratik açılım çalışmalarına da değinen Bölükbaşı, "Açılımın ne getireceğini anlayabilmemiz için Habur ve Silopi'de yaşananlara bakmamız yeterlidir. PKK'nın 26 yıldır silahla yapamadığı bugün siyasi olarak yapılmak istenmektedir. Bu projenin 4 ana unsuru var. Birincisi teröristlere siyası af gelecektir, Kandil'deki teröristleri Mahmur Kampından Türkiye'ye getirmek bunlara iş imkanı sağlamak, Türk Milli kimliği yerine Türkiye Cumhuriyet'ini parçalı bir yapıya kavuşturacak anayasal değişiklikler

yapmak. Türkçenin yanı sıra Kürtçenin de eğitim dili olarak kabul edilmesi. Mahalli idarelere özerklik verilmesi. Türkiye'de eyaletler sisteminin alt yapısı hazırlanması" şeklinde konuştu.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BÖLÜKBAŞI ERZURUM'DA
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BÖLÜKBAŞI ERZURUM'DA
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 16:37:02
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 18:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?