7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

MHP'li Coşkun’dan STK tepkisi

MHP İLÇE BAŞKANI COŞKUN’DAN STK TEPKİSİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Oltu İlçe Başkanı Mehmet Coşkun parti binasında yaptığı bir basın açıklamasıyla ilçedeki bazı sivil toplum örgütü yöneticilerine tepki gösterdi.

Başkan Coşkun yaptığı açıklamada; ilçedeki bazı sivil toplum örgütü başkan ve yöneticilerinin Ak Parti Oltu İlçe Teşkilatı ile birlikte Oltu Ticaret ve Sanayi Odası’nda Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a destek amacıyla düzenlemiş olduğu basın toplantısını kınadı.

Geçtiğimiz hafta sonu OTSO binasında düzenlenen Ak Parti Oltu İlçe Teşkilatı birkaç sivil toplum örgütü temsilcisinin de yer aldığı basın toplantısında MHP Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı provokasyonla suçlanarak siyasi ahlak ve terbiyeye davet edilmişti.

TOPLANTIYA KATILAN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ AMAÇLARININ DIŞINA ÇIKMIŞTIR

“Asıl amaç ve gayeleri, mensuplarının mesleki sorunları ile ilgilenmek olan ve tüm siyasi partilere eşit mesafede olması beklenen Sivil Toplum Örgütlerinin bu gayeden uzaklaşarak ve tamamen politize olmuş bir tavırla bir parti milletvekilini siyasi ahlak ve terbiyeye davet etmesi asıl kınanacak yaklaşımdır.” diyen Coşkun ilçedeki bazı sivil toplum örgütlerinin amaçlarının dışına çıktığını savundu.

MHP Oltu İlçe Başkanı Coşkun açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hiçbir parti, siyasi kurum ve kişi MHP’yi siyasi ahlak ve terbiyeye davet edebilecek konumda değildir. Hele hele bu davet siyasi kimlikten uzak durması gereken sivil toplum kuruluşlarının üzerine vazife hiç değildir. Kaldı ki, bu toplantının siyasi kimlikten uzak durması gereken OTSO’da düzenlenmesi ayrıca düşündürücüdür. Bu anlamda Sağlık Bakanına destek adı altında partimizin Genel Başkan Yardımcısı Sayın Deniz Bölükbaşı’na yönelik kınama mesajını yayınlayan sivli toplum örgütlerini asıl yapmaları gereken iş olan mensuplarının mesleki sorunlarıyla ilgilenmeye davet ediyoruz. Yapılan bu basın toplantısı partimizle birlikte, sivil toplum örgütlerine kayıtlı olup MHP’ye gönül vermiş binlerce üyeyi de derinden yaralamıştır.

Tüm siyasi tavır ve davranışlarında, eylem ve hareketlerinde, konuşmalarında siyasi ahlak ve nezaketten zerre kadar taviz vermeyen Genel Başkan Yardımcımıza ve MHP’ye siyasi ahlak dersi verme kimsenin haddine değildir. Yapılan şey son günlerde MHP’ye yönelik sistematik ve bilinçli karalama kampanyasının bir tezahürüdür.”

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ BAŞKANLARINI İSTİFAYA DAVET ETTİ

MHP Oltu İlçe Başkanı Mehmet Coşkun parti binasında düzenlediği basın toplantısının son bölümünde; “OTSO’da yapılan söz konusu basın toplantısı ile tamamen siyasi bir bildiriye imza atan ve Genel Başkan Yardımcımıza yönelik yakıştırmalarda bulunan Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını, Oltu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığını, Oltu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığını kınadığımızı tüm kamuoyuna saygı ile duyururuz.” diyerek Oda Başkanlarını istifaya davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 16:31:05
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 17:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?