7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Migros Kavşağı'nda inşaat başlıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından trafik akışının yoğun olarak yaşandığı Migros Kavşağı’na yapılacak köprülü kavşak inşaatına yarın başlanıyor. Yaklaşık 2 trilyon liraya mal olacak kavşak, 3.5 ayda bitirilecek.

İhalesi yapılan köprülü kavşak inşaatına yarın başlanacağını açıklayan Başkan Ahmet Küçükler, "İnşaatına bu ay içinde başlanacak köprülü kavşağı 3.5 ay gibi kısa bir sürede bitireceğiz. Bu bölgede yıllardır yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldıracak kavşakta, Gürcükapı-İstasyon Caddesi istikameti yönünde kot seviyesi düşürülmeyecek. Sanayi-Gez Mahallesi istikametine doğru yapılacak köprü, 320 metre boyunda ve 4.5 metre iç yüksekliğe sahip olacak" dedi.
Erzurum’u yaşanabilir bir kent yapmakta kararlı olduklarının altını çizen Başkan Küçükler, Çifte Minareli Medrese yanındaki işyerlerinin yapımına kısa süre içerisinde başlanacağını kaydetti. Sorunsuz bir kent oluşturmada halktan sabır isteyen Başkan Küçükler, ikinci köprülü kavşak temelinin ise SSK Kavşağı’na atılacağını kaydetti. Küçükler, "Erzurum’un her sorununu kısa vadede çözeceğiz. Tarihi eserler etrafının açılması, katı atık ve doğalgazda kısa sürede önemli mesafeler alınması bunun göstergesidir. Trafik sorununu da yeni düzenlemelerle çözeceğiz. Çünkü Erzurum, hizmeti fazlasıyla hak ediyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 19:07:20
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 21:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?