7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Milletvekili Çığlık'tan ziyaret turu

AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ FAZİLET ÇIĞLIK:

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nimet Aydemir ile birlikte Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrı illerini kapsayan Erzurum Bölge Müdürlüğü’nün çalışmalarını anlattı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün, sadece vakıf eserlerinin bakım ve onarımından sorumlu olmadığına dikkati çeken Kenan Ungan, vakıfların hayır şartları gereğince, ihtiyaç sahibi yoksul ailelere de, yardım eli uzattıklarını söyledi.

Erzurum’un da aralarında bulunduğu bölge müdürlüğü sorumluluk alanındaki 7 ilde, toplam bin 264 aileye kuru gıda dağıtımı yaptıklarını açıklayan Ungan, bunların dışında 300 kişiye de, muhtaç maaşı verdiklerini dile getirdi. Yardım faaliyetleri kapsamında eğitim öğretim hizmetlerinin de unutulmadığını anlatan Ungan, “Bölgemizde ilk ve orta öğretim okullarında öğrenim gören 722 şehit ve yetim çocuğuna burs hizmetimiz sürmektedir. Vakıf hayır amaçları doğrultusunda, ihtiyaç sahibi olan herkese kurumumuzun tüm imkanları doğrultusunda ulaşılmaktadır.” diye konuştu.

VAKIF ESERLERİ ONARILIYOR

2010 yılında 4'ü acil olmak üzere, 6 vakıf eski eserinin restorasyonu için harekete geçtiklerini belirten Ungan, “Bunlar arasında; şehrimizin ve doğunun incisi olan Çifte Minareli Medrese’nin de, proje çalışmalarında son aşamaya gelinmiştir. Erzurum’da Ali Paşa Camii, Habib Ağa Konağı, Şenkaya Bardız Camii ve Bayburt Yakutiye Camii’nin restorasyonu, yatırım programımıza aldığımız diğer çalışmalarımız arasındadır.” şeklinde konuştu.

Vakıflar Erzurum Bölge Müdürlüğü’nün, geçmişten gelen büyük bir mirasın sahibi olduğunu vurgulayan Bölge Müdürü Kenan Ungan, sorumluluk alanlarında bulunan vakıfların yaşatılması ve kuruluşlarında belirlenen hayır şartlarının yerine getirilebilmesi için de, azami çaba gösterdiklerini ifade etti. Bu çerçevede Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ülke genelinde 2003 yılından itibaren başlatmış olduğu restorasyon seferberliği kapsamında, Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından son 7 yılda 33 vakıf eserinin onarıldığını belirten Ungan, “Sadece 2009 yılında, ecdat yadigârı vakıflarımıza ait 9 eserimiz restore edilmiş, 8 vakıf eserimizin de projeleri çizilmiştir.” dedi.

VAKIFLAR İŞ MERKESİ 2011 TEMMUZ’DA TAMAMLANACAK

Bu hizmetlerimizin artarak devam edebilmesi ve vakıfların ihya edilebilmesi için, gelir getirici vakıf mülklerinin en verimli şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kenan Ungan, “Bu amaçla yapılan değerlendirme çalışmalarımızdan biri olarak, Erzurum'a büyük bir güzellik ve hareketlilik katacak olan Cumhuriyet Caddesindeki Alışveriş ve Yaşam Merkezi inşaatı devam etmektedir. İşin planlanan sürede tamamlanması için gerekli çalışmalar titizlikle takip edilmektedir. Hava koşulları da müsaade ettiği takdirde, Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin Temmuz 2011 tarihinde tamamlanması hedeflenmiştir. Ecdadımızın bıraktığı bu ulvi mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak için vakıf şuuru ve bilincini elimizden geldiği kadar anlatmak ve çalışmalarımıza son hızla devam etmek gayesinde olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.”dedi.

Milletvekili Çığlık’ta vakıflar bölge müdürlüğünün önemli bir misyonu yüklendiğini belirterek, özellikle tarihi eserlerin restorasyonu konusunda gereken desteği vereceklerini kaydetti.

Tarihi eserleri korumak ve yaşatmanın önemli bir görev olduğunu belirten Çığlık, ortak değerlere sahip çıkılması için tarihe bilince sahip olmanın önemine vurgu yaptı.

ÇIĞLIK TREN GARINI ZİYARET ETTİ

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, Gar Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, Gar Müdürü Ahmet Başar ve ETSO Meclis Üyesi Ulaşım Komisyonu Başkanı Muammer Afşin’den demir yolu ulaşım sorunları hakkında bilgi aldı.

ERZURUM EKSPRESİNİN KALDIRILMASI

Erzurum Ekspresi’nin seferden kaldırılmasının, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandığını da anlatan Gar Müdürü, Ahmet Başar, “Bu hususta her gün onlarca vatandaşımıza konuyla ilgili olarak bilgiler aktarıyoruz, açıklamalar yapıyoruz. Tabi vatandaş ikna olmuyor ve tepkisini bize gösteriyor.sizlerden bu konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.

ETSO Meclis üyesi Muammer Afşin’de, Erzurum için önemli bir yere sahip olan hızlı tren projesinin bir an önce hayatiyete geçirilmesini isteyerek, erzurum2da bu amaçla bölge müdürlüğü kurulmasını istedi.

Lojistik köyün yapımında sorunlar yaşandığını belirten Afşin, “ lojistik köyün yeri konusunda bürokratik engellemeler var. Bu doğrultuda ki engellemelerin aşılması için siyasilerimizden destek bekliyoruz. Erzurum hızlı trene bir an önce kavuşturulmalıdır” dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık’ta Erzurum’un ulaşımdaki sorunları konusuna takipçi olduklarını belirterek, hızlı tren konusundaki çalışmaların önümüzdeki günlerde hız kazanacağını ifade etti.

Daha sonra Garı gezen Çığlık, vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, tren seferleri ile ilgili bilgi aldı.

KAVAK MAHALLESİNDE EV TOPLANTISI

Daha sonra Kavak mahallesini ziyaret eden Çığlık burada düzenlediği ev toplantısında kadınların sorunlarını dinledi.

Kavak mahallesine de kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yeni yapılanmanın sağlanacağını belirten Çığlık, evlerin yeniden inşa edileceğini ve vatandaşın bu konuda mağdur olmayacağını kaydetti.

Su kirliliği konusunda kadınların sorularına cevap veren Çığlık, ozonlama sisteminin hayata geçmesi ile birlikte kentte su kirliliği sorunun kalmayacağını da dile getirdi.

Ev sahibinden su isteyen Çığlık, suyun berrak olduğunu ve geçmişe göre önemli düzenlemeler sağlandığını belirterek, “ Su da şu an koku ve renk sorunu yok. Su çok berrak. Ozonlama sistemi faaliyete geçti, önümüzdeki günlerde daha olumlu gelişmeler sağlanacak” dedi.

AK Parti Kadın Kolları başkanı nimet Aydemir’de ev toplantılarının devam edeceğini belirterek, kadınların siyasette etkin rol oynaması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

MAHALLE BAŞI YILLARDIR İHMAL EDİLİYOR

Mahalle Başı semtini de ziyaret eden çığlık burada esnafın sorunlarını dinledi. 30 yıllık esnaf olduğunu belirten Mucip Yılmaz isimli esnaf, mahalle başının yıllardır ihmal edildiğini, caddelerdeki deformasyonun devam ettiğini belirterek, semtte hala alt yapı anlamında sorunlar olduğunu kaydetti.

En önemli isteklerinin semtlerine sahip çıkılması olduğunu kaydeden Yılmaz, “ 30 yıllık esnafım, küçük esnafın yeterince korunamamasından dolayı, bugün dükkânlarımızı kapatma eşiğine geldik. Siyasiler bizleri sadece seçim döneminde hatırlamamalıdır. Mahalle başı semtinin en önemli sorun yıllarca ihmal edilmesi, alt yapı sorununa yeterince çözüm üretilememesi. Ayrıca semtimizde banka olmaması da bir diğer sorun. Hepimiz kardeşiz ve birbirimizle en ufak sorunuz yok. Önemli olan hizmete muhtaç yörelere hizmet üretilmesi ve sorunların aşılmasıdır” dedi.

ÇIĞLIK: SEÇİM YOK AMA VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ

Milletvekili Çığlık mahalle başı semtinde vatandaşın sorunlarını detaylı bir şekilde dinleyerek notlar aldı, ayakkabı boyacısı çocuklarla da bir süre sohbet eden Çığlık, “ Mahalle başı semtinin hak ettiği konuma gelmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Önemli olan gelişmemiş bölgelerin gereken standarda kavuşturulması. Gelişmişlik ve geri kalmışlık bir bütündür. Kentlerin çehreleri sadece merkezleriyle değerlendirilmez önemli olan merkez dışında kalan yerleşim alanlarının da hak ettiği konuma gelmesi. Seçim yok ama bizler, vatandaşımızın yanındayız ve bu kenti temsil ettiğimizin bilincindeyiz” dedi.

Çığlık daha sonra Çaykara Caddesine geçerek, buradaki esnafında sorunlarını dinledi.

AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ FAZİLET ÇIĞLIK:
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ FAZİLET ÇIĞLIK:
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ FAZİLET ÇIĞLIK:
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ FAZİLET ÇIĞLIK:
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ FAZİLET ÇIĞLIK:
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ FAZİLET ÇIĞLIK:
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ FAZİLET ÇIĞLIK:
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ FAZİLET ÇIĞLIK:
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 12:08:04
Güncelleme :14 Şubat 2010 Pazar 16:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?