6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Milletvekilinden yatırımcı girişimi

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Erzurum için yatırımcı getirme girişimlerini sürdürüyor.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Çığlık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum ziyaretinde bahsedip içeriğini açıklamadığı projenin Erzurum için önemli olduğunu söyledi. Çığlık, “Erzurum için önemli bir projenin alt yapı hazırlıklarını bittikten sonra açıklayacağım. Olgunlaştığında Erzurum ve bölge için önemli bir açılım meydana getirecek.

Ayrıca, Rize Erzurum Karayolu ve Ovit Tuneli projesi üzerinde duruyoruz. Bu proje de Erzurum’un gelecek 50 yılını etkileyecek.Rize milletvekillerinin bir kısmıyla görüşüp, Başbakanımıza da projeyi aktardık. Başbakanımız bu projeyi bizzat takip ediyor.“dedi.
Çığlık, Erzurum’da geçtiğimiz haftalarda düzenlenen toplantıya Avrupa’dan yaklaşık 50 işadamını davet ettiğini belirtti. Çığlık, toplantı kapsamında, işadamlarına Erzurum’a yatırım yapmaları konusunda yardımcı olacağını belirttiğini söylediğini ifade etti. Bu program dışında Avrupa ve Türkiye ortaklı bir şirketin temsilcisini Erzurum’a getirdiğini anlatan Çığlık, Erzurum’a 100 milyon YTL’lik bir yatırım için söz aldığını, yer konusunda sıkıntı yaşadıklarını bunu aştıkları takdirde, büyük bir yatırım olacağını kaydetti. Çığlık, yatırımın gerçekleşmesi durumunda 2 bin kişinin istihdam edileceğini. Bunun en kısa sürede gerçekleşmesi için elinden geleni yaptığını ifade etti.

Milletvekili Çığlık, “Bizim en çok kaybettiğimiz nokta bireysel işlerle uğraşmak. Erzurumlu hemşehrilerimizin biri-ikisi değil, bu tür yatırımcıları Erzurum’a çektiğimiz zaman, hepsi iş sahibi olacak.Bunun için çok çaba sarf ediyorum.İnsanları yatırım yapmaları için ikna etmek kolay değil.Uzun süreç istiyor. Bir mani çıkmazsa bunu başaracağıma inanıyorum.”diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 12:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EVRİM IP: 85.98.105.xxx Tarih : 15.04.2008 21:29:04

ERZURUM MİLLETVEKİLİMİZİN YÜZÜNÜ Bİ SEÇİMLERDE BİR DE ŞİMDİ GÖRDÜM , AZ DAHA UNUTACAKTIK ! HATTA ÇOĞU ERZURUMLUYA SORSANIZ BAYAN MİLLETVEKİLİMİZ OLDUĞUNU BİLE BİLMEYEBİLİRLER. HALKLA ALAKALI OLMADIKLARINDAN OLABİLİR. İŞ İSDİHDAMI İÇİN ÇALIŞACAKLARMIŞ. NE GÜZEL O GÜNLERİ GÖREBİLECEKMİYİM ACABA. ÖMRÜM YETER İNŞALLAH.