7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Milli Eğitim Müdürü'ne destek

Erzurum İl Genel Meclisi'nin AK Partili üyesi Mahmut Kişioğlu'ndan 12'nci kez görevden alınan İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'a destek geldi. Budak'ı görevden alan Bakan Hüseyin Çelik'i eleştiren Kişioğlu, "Ayıptır, yeter. Madem ki beceremiyorsunuz. Bükemediğiniz bileği öpün" dedi. 

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen AK Partili İl Genel Meclis üyesi Mahmut Kişioğlu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i sert bir dille eleştirdi. Meclis toplantısında gündem dışı söz alarak Bakan Çelik'in uygulamaları hakkında açıklamalarda bulunan Kişioğlu, "Bakan Çelik, Müdür Budak'la köşe kapmaca oyununa devam ediyor. Bir işe kalkıştı onu da yüzüne gözüne bulaştırdı. Bu Bakan'dan bu memlekete ne hayır gelir'' diyerek Bakan Çelik hakkında ağır ifadeler kullandı. 

Kişioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ayıptır, yeter artık muhterem Bakan. Mazeret, sebep ne olursa olsun mademki beceremiyorsunuz, bükemediğiniz bileği öpün. Gel git müdür lakabını taktırdığınız Müdür Budak'la köşe kapmaca oyununa devam ediyorsunuz".

BUDAK'IN AVUKATI DEĞİLİM ANCAK HAKSIZLIK YAPILIYOR


Recep Tayyip Erdoğan'ın başında bulunduğu bir iktidar partisinin Bakanı'yla büyük bir kesimin Müdür Fevzi Budak konusunda dalga geçer duruma geldiğini de ifade eden Kişioğlu, "Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Başbakan'ın başında olduğu iktidarın bir Bakanı'yla dalga geçici sözler bizi gerçekten üzüyor. Babalarının mirasını mı paylaşamıyorlar anlamış değilim. Ben Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ın avukatı da değilim. Kendisiyle siyasi görüşümüz de farklıdır. Yıllarca bu görevi şeref ve şanla yaptığını biliyorum. Bundan sadece sayın Budak değil tüm şehir mağdur oluyor" ifadelerini kullandı.

BU SÖYLEDİKLERİM BAKAN ÇELİK'E AÇIK MEKTUPTUR
12'nci kez görevden alınan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ın bir suçu varsa bunun da tüm kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini de belirten Kişioğlu daha sonra şunları söyledi: 

"Müdür Budak hırsız mıdır? İhalelere fesat mı karıştırmıştır? Söyleyin bunu biz de bilelim. Onların hiçbiri yoktur. Bakan Çelik, 'Benim paşa gönlüm istedi' deyip Budak'ı görevden alıyor. Böyle bir uygulama olamaz. Tüm halk bu konudan huzursuzluk duyuyor. Yargıyı da boşu boşuna meşgul ediyorlar. Bu davalar da parasız açılmıyor. Kimin cebinden çıkıyor bu para, yine devletin cebinden çıkıyor. Yazıktır, günahtır. Bizim de sabrımız taştı."

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 18:39:08
Güncelleme :7 Kasım 2008 Cuma 18:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?