4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Milli halterciden madalya sözü

MİLLİ HALTERCİ GÜLBEYİ AKTİ’DEN BAŞKAN CENGİZ’E MADALYA SÖZÜ…

Erzurum’un ve Türkiye’nin halterdeki gururu olan Milli Sporcu Gülbeyi Akti, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i ziyaret etti. Rusya’da düzenlenecek Avrupa Halter Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek olan Milli Halterci Akti, Başkan Cengiz’e madalya sözü verdi. 16 yıldır halter sporuyla uğraşan ve bu sürede katıldığı yarışmalarda onlarca madalya kazanan Akti, beraberinde getirdiği madalyaları Başkan Cengiz’e göstererek, Türkiye’de düzenlenen yarışmalarda Erzurum’u, uluslararası organizasyonlarda da Türkiye’yi temsil etmekten büyük onur duyduğunu söyledi.

Yakutiye Belediyesi’nin sporcusu olan Gülbeyi Akti, geçtiğimiz günlerde Antalya’da yapılan büyükler ferdi Türkiye Halter Şampiyonası’nda birinci olarak, Rusya’da yapılacak Avrupa Halter Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanmıştı. 56 kiloda Türkiye’yi temsil edecek olan Akti, Başkan Cengiz’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

CENGİZ: AKTİ, HER ZAMAN GÖĞSÜMÜZÜ KABARTMIŞTIR

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında Erzurumlu sporcuların elde ettikleri başarılarla gururlandıklarını belirterek, “Bir marka değer olan Erzurum isminin uluslararası başarılarda yer alması bizim için büyük onurdur. Bu amaca hizmet eden, uluslararası organizasyonlarda başarı elde ederek, şanlı bayrağımızı dalgalandıran sporcularımız bizim başımızın tacıdır. Belediye olarak onların yanlarında olduğumuz gibi, manevi desteklerimizi hiçbir zaman esirgemeyip, şehrimizde sportif faaliyetlerin gelişmesi için de elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Bu bağlamda Milli haltercimiz Gülbeyi Akti de, Erzurum ve Türkiye adına üzerine düşeni fazlasıyla yapmış, elde ettiği başarılarla göğsümüzü kabartmıştır. Şimdi Rusya’da yapılacak şampiyonadan da alnını akıyla çıkacağına yürekten inanıyor, kendisine başarılar diliyoruz.” dedi.

AZİZİYE’DE DE MİLLİ SPORCULAR YETİŞECEK

Yerel yönetimlerin önemli görevlerinden birinin de sportif başarıların gelişmesi için fiziki ve teknik altyapının oluşmasına katkı sunmak olduğunu ifade eden Başkan Cengiz, “Belediye olarak sportif altyapının desteklenmesi ve gelişmesi için bir takım çalışmalar yapıyoruz. İlk etapta Aziziye Kaymakamlığı’nın yanına 500 kişilik bir kapalı spor salonuna önümüzdeki yaz sezonunda başlıyoruz ve inşallah kısa bir sürede hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Burada yetişecek gençlerin, farklı spor alanlarında şehrimizi ve ülkemizi başarıyla temsil edeceklerine inanıyor, onların elde ettikleri şampiyonluklar da bizler için gurur vesilesi olacaktır.” ifadelerini kullandı.

AKTİ’DEN MADALYA SÖZÜ

Milli Halterci Gülbeyi Akti ise, Erzurum’u ve Türkiye’yi temsil etmekten büyük onur duyduğunu ifade ederek, “Yaklaşık 16 yıldır halter sporunu yapıyorum. Bugüne kadar katıldığım organizasyonlarda onlarca madalya kazanarak, ülkemi ve şehrimi en güzel şekilde temsil etmeye gayret gösterdim. Şimdi hedefim Avrupa şampiyonasından da madalya ile dönmek. Katıldığım organizasyonlarda benden desteklerini esirgemeyen belediye başkanlarımıza, halkımıza ve bana hem anne-babalık, hem de antrenörlük yapan hocam Hüseyin Çelik’e teşekkür ediyorum. Onların bana olan güvenlerini boşa çıkarmamak için de, Avrupa Şampiyonası’ndan madalya ile döneceğime söz veriyorum.” diye konuştu.

Başkan Cengiz, milli halterciyi altınla ödüllendirerek, maddi ve manevi destekleriyle arkasında olduğunu ifade etti.

MİLLİ HALTERCİ GÜLBEYİ AKTİ’DEN BAŞKAN CENGİZ’E MADALYA SÖZÜ…
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 19:05:00
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 23:50:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?