4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Milliler Palandöken'de kampa girdi

Serbest Güreş Milli Takımı, Dünya Şampiyonasına Palandöken Kayak Merkezi’nde kamp yaparak hazırlanıyor. Deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikte antrenman yaparak enerji depolayan güreşçilerin tek hedefi, şampiyonadan altın madalya ile dönmek.

Palandöken Kış Sporları Merkezindeki Palan Otelde başlayan Güreş Milli takım kampı 21 gün sürecek. Dört antrenör, bir diyetisyen ve bir masör eşliğinde kamp çalışmalarını sürdüren 39 milli güreşçi, güne sabahın erken saatlerinde yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşle başlıyor. Yağışın bol olması yüzünden yeşil örtüye bürünen Palandöken'in mis kokan çiçekleri arasında kültür- fizik yapan sporcuların antrenmanları yorucu olduğu kadar neşeli de geçiyor. Dağlara son sürat çıkmayı başaran sporcular, yorgunluklarını kaldıkları otelin Türk hamamında atıyor.

Son üç yıldır kamplarını Palandöken Dağı'nda yaptıklarını belirten Güreş Milli Takımı antrenörlerinden Adem Bereket, 21 gün sürecek kampta doğayla iç içe olacaklarını söyledi. Yüksek rakımda yapılan çalışmanın yararlı olduğuna dikkati çeken Adem Bereket, "21 Eylül'de Danimarka'da başlayacak olan Dünya Şampiyonasının ilk hazırlık kampına Palandöken'de girdik. Yükseklik her zaman hazırlık kampı için gereklidir. Erzurum bize her zaman uğur getirdi. Dünya şampiyonasında da etkili olacağına inanıyoruz. Palandöken, gerçekten sporcuların kamp yapması için mükemmel bir mekan" dedi.

Avrupa ikincisi 84 kilo güreşçisi Fırat Binici, Palandöken'in zirvesinde enerji depoladıklarını söyledi. Palandöken kampının yararını göreceklerini vurgulayan Binici, "Kampa çok iyi başladık. Doğa ile iç içeyiz. Burada oksijenin az olması bizi etkiliyor ama aşağıya indiğimizde bunun yararını göreceğiz. Benim ve takımdakilerin tek duası Dünya Şampiyonasından ülkemize altın madalya getirmek. Bunun bilincinde olduğumuz için antrenörlerimizin her dediğini harfiyen yerine getiriyoruz. Akşam olduğunda yatağa kendimizi zor atıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 17:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?