6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Minik izcilerden temizliğe katkı

Oltu 25 Mart İlköğretim Okulu ile Oltu İlköğretim Okulu İzci Grupları'nın ortaklaşa düzenlediği çevre temizliği kampanyası vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Rüzgarlı havaya rağmen Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan’ın da bizzat iştirak ederek destek verdiği kampanya Oltu İlköğretim Okulu önünde başladı. Okul öğretmenlerinin nezaretinde önceden belirlenen güzergâh üzerindeki çöpleri toplayarak ellerindeki poşetlere dolduran minik izciler daha sonra topladıkları çöpleri Hükümet Meydanı önünde bekleyen Belediye çöp aracına attılar.

Minik izcilerin; "Temiz bir dünya, temiz bir ülke, temiz bir Oltu" sloganıyla ve ellerinde pankartlarla ilçe merkezinde başlattığı temizlik kampanyasına daha sonra YİBO ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri de iştirak etti. Kaymakam Ömer Lütfi Yaran öğrencilere çevre temizliğinin önemini hatırlatarak, "Her şeyin başı temizlik. Temizliğin önemini kavrayamayan toplumlarda her türlü hastalık ortaya çıkar. Onun için çevremizi, okulumuzu ve bulunduğumuz her ortamı hep temiz tutmaya gayret gösterelim." dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 13:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?