6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Minik öğrenciler İzmir yolunda

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında bugün Erzurum'dan İzmir'e 360 ilköğretim öğrencisi, 8 otobüsle yola çıktı.

Erzurum Valiliği bahçesinde sabah saat 08. 00'da toplanan çocukları aileleri uğurladı. "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Doğu'dan Batıya çocukların kaynaşacağını belirten Organizasyon sorumlusu Ali Özer, şu bilgilere yer verdi:

" Gönül Köprüsü; Türkiye'nin 82 ilinden gelen 100 bin çocuğun ülkemizi daha iyi tanımalarını sağlamak ve zihinlerindeki ön yargıları yıkmak amacıyla geliştirilen bir projedir. Türkiye'nin dört bir yanından çocukların farklı illeri ziyaret ederek, bir yandan ülkemizin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmeleri, bir yandan da ömür boyu dostluklar kurmaları hedefleniyor. Bu proje ile ilköğretim 7 - 8 ve orta öğretim 1- 2. sınıfta okuyan 100 bin öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği illerde 5 günlük kültür turlarına katılacaklar. Geziye katılan her öğrenciyle ilgilenmesi amacıyla Milli Eğitim Müdürlükleri'nce mihmandar aileler belirleniyor. Bu aileler 5 günlük gezilerin son 2 gününde öğrencilerin bulundukları illeri daha yakından tanımalarına yardımcı olacak. Mihmandar ailelerin yanında konaklama olmayacak, öğrenciler Yüksek Öğrenim ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda konaklayacaklar."

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 10:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?