6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Minik valinin ilk talimatı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri bugün başladı.

Bayram kutlamaları kapsamında Vali Celalettin Güvenç, yarım saatliğine koltuğunu Palandöken İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Betül Gerçek’e devretti.

Valilik koltuğuna oturan Betül Gerçek, ilk talimatını Milli Eğitim Müdür vekiline vererek, okulunun etrafına bahçe ve oyun alanı yapılmasını istedi.

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yerini Palandöken İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Betül Gerçek'e bıraktı. Atatürk'ün 23 Nisan'ı dünyadaki tüm çocuklara armağan ettiğini ifade eden Gerçek, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın en iyi şekilde kutlanması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Erzurum'daki sorunlara da değinen Gerçek, özellikle kentteki hava kirliğinin giderilmesi ve çarpık yapılaşma önüne geçilmesi konusunda harekete geçilmesini istedi. Özellik çocukların sağlıklı bir ortamda öğrenim görmesi gerektiğini ifade eden Gerçek, "Bizim okulumuzun da bahçesi çok dar. Arkadaşlarımız rahat bir şekilde hareket edemiyor. Okulumuz bahçesini genişletilmesini istiyorum" diye konuştu.

Gerçek, konuşmasının ardından telefonla görüşmek istediği İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cahit Dumludağ Vali Güvenç'in makamına geldi.

Dumludağ'a okulundaki sorunları anlatan Gerçek, gerekli çalışmaların yapılması konusunda talimat verdi, özel kalem müdüründen de konunun takip edilmesini istedi.

Gerçek'in söylediklerini dinleyen Vali Güvenç de okulun çevresinde kamulaştırma yapılacak bir alan var ise söz konusu okulun bahçesinin genişletilebileceğini belirterek, "Çocuklarımızın rahat güzel bir ortamda eğitim görmeleri, oyun oynamaları için imkanımız dahilinde gerekeni yapacağız. Ama önce okul çevresinde inceleme yapmamız gerekir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 17:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?