4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Miniklerin süt keyfi

MİNİKLERİN SÜT KEYFİ

Erzurum Narman’da Dünya Süt Haftası nedeniyle Tarım İlçe Müdürlüğü’nce 18 Mart İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinlikte öğrencilere, doğru beslenme, süt ve süt ürünlerinin gelişimdeki öneminin anlatılmasının ardından, süt dağıtıldı.

21 Mayıs’ın Dünya Süt Günü, haftanın ise Dünya Süt Haftası olarak kutlandığını belirten Tarım İlçe Müdürü Salim Pehluvan, çocuklara gelişimlerinide önemli bir besin olan süt hakkında slayt eşliğinde bilgi verildiğini söyledi.

Tarım İlçe Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Sevilay Yılmaz, “Ülkemizde yeterli miktarda süt tüketimi olmadığından, özellikle okul öncesi ve okul çağına gelmiş çocuklarda ciddi vitamin ve mineral eksiklikleri görülmektedir. Bunun önüne geçebilmek, süt ve süt ürünlerini sevdirmek artık insani bir görev olmuştur. Bu kapsamda çocukların dengeli beslenmesinde süt ve süt ürünlerinin önemi, eksikliğinde karşılaşılacak problemler hakkında bilgi verilmektedir. Özellikle süt haftasında bu eksikliklerin giderilmesi kurumun ana politikaları arasında yer almaktadır” dedi.

Seminerin ardından çocuklarla süt dağıtan Tarım İlçe Müdürü Pehluvan, öğrencilerden bundan sonra süt içeceklerine dair söz aldı.

MİNİKLERİN SÜT KEYFİ
MİNİKLERİN SÜT KEYFİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2011 Perşembe 12:12:00
Güncelleme :19 Mayıs 2011 Perşembe 15:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?