4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Modern Ferhat dağları deliyor!

Yakutiye Belediyesi tarafından çalışmaları sürdürülen Yakutiye Bulvarından başlayarak Karskapıya uzanacak yolun biran önce hizmete sokulması için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Alt veya üstgeçitten kaçınmak için yer yer adeta dağları yardıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ali Korkut, “Amacımız bu yolu kış aylarına yetiştirmek. Bunun için yoğun bir çalışma içerisindeyiz” dedi.

Yakutiye Belediyesi tarafından çalışmaları hızla sürdürülen ve Cumhuriyet caddesine alternatif oluşturacak yolun açılması için adeta dağ yüksekliğinde alanlar kaldırılıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye Bulvarından başlayan ve Karskapıya bağlanacak yol çalışmalarını kışa hazırlayacaklarını belirterek “Yakutiye Bulvarını Karskapıya bağlayacak yolun biran önce açılması için yoğun çaba içerisindeyiz. Alt geçit veya üst geçitlere çok sıcak bakmıyoruz. Bunun için bazen ciddi oranda tepecekler önümüze çıkıyor. Buralarda işler biraz uzasa da sonuçta belirttiğimiz gibi kış aylarına bu yolu hazır edeceğiz” dedi.

Korkut, açılacak yolun başta şehir trafiğine rahatlatma getireceğinin altını çizerken, ticari yoğunluğunda Cumhuriyet caddesine yığılmaktan kurtulacağını söyledi. Korkut, yapılanların daha başlangıç olduğunu belirterek “Beş yılın ardından Yakutiye ilçesinin çehresini değiştireceğiz. Çalışmalarımız halkımızın beğenisi ve taktirini kazanacaktır” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 20:47:30
Güncelleme :24 Eylül 2009 Perşembe 20:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Soner TÜVER IP: 88.229.0.xxx Tarih : 27.09.2009 00:38:35

O güzargahı bilen bilir bu yola çok ihtiyaç vardı trafik kabusunun sona erecek,çevre düzenlemesinin yapılacak olması erzuruma güzel bir çehre kazandıracaktır. demek ki isteyince oluyormuş helal valla.