4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Mucitler öğrencilere ödül

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, TÜBİTAK sergisine katılan öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

TÜBİTAK tarafından organize edilen ortaöğretim öğrencileri arası proje yarışması bölge sergisine katılan öğrenciler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret ettiler.

TÜBİTAK Erzurum Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ekrem Kadıoğlu başkanlığındaki öğrenciler ve proje sorumlusu öğretmenlerle görüşen Rektör Koçak, devletin, üniversitelerin, TÜBİTAK’ın ve diğer ilgili kuruluşların bilimsel faaliyetlere sahip çıktıklarını ve her türlü imkânı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Koçak, “Kendinize güvenin; kimseden, hiçbir ülkenin gençlerinden geri olmadığınızı bilin. Yapamayacağınız hiçbir şey yok.” dedi.
Çalışan, okuyan, araştıran, inceleyen gençlerin önünde her türlü kapının açılacağını ifade eden Koçak, projeli gençlere, bilim yapılabilen en az bir yabacı dili de çok iyi öğrenmelerini tavsiye etti.

Koçak, “Eğer disiplinli bir şekilde, yılmadan bu çalışmalarınıza devam ederseniz, on-on beş yıl sonra 84 proje yerine 840 projeyle ortaya çıkacak ve yurt dışında ödüller alacaksınız.”diye konuştu.

Rektör Koçak, öğrencilere çalışmalarında destek olan ve yol gösteren öğretmenlerine de teşekkür etti.

Daha sonra TÜBİTAK Erzurum Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ekrem Kadıoğlu, Rektör Koçak’a, katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi sundu.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, yarışmaya projeleriyle katılan tüm öğrencilere, çeşitli hediyeler vererek başarılar diledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 10:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?