8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Mucitten deprem cihazı

ERZURUMLU MUCİTTEN DEPREM CİHAZI

Erzurumlu amatör mucit Ebubekir Taşbaşı(47), depremi saatler öncesinde haber verecek bir cihaz icat ettiğini öne sürdü.

Erzurum'da daha önceki yıllarda bisiklet üzerinde kurduğu sistem sayesinde ürettiği enerji ile aynı anda radyo dinlenirken cep telefonunu şarj edilebilen bir sistem geliştiren, ayrıca kombiye bağladığı cihaz ile doğalgaz da yüzde 50 tasarruf sağlanmasına yarayan projeler geliştiren mucit Ebubekir Taşbaşı, son icat olarak depremi saatler öncesinden haber verecek bir cihaz geliştirdiğini öne sürdü.

Krom plakalar ile geliştirdiği sistemle depremin saatlerce öncesinde haber verilmesini sağlayacağını ifade eden Taşbaşı, "Sistem bu yaptığım cihazın yerin yaklaşık 1 kilometre altına konmasıyla başlayacak. Sondaj yapılarak bu cihaz yerin altına konulduğu zaman deprem olacağı zaman bu cihaz statü elektriği negatif enerjiye çevirerek sinyal gönderecek. Camilerde bulunan merkezi sisteme bu cihaz adapte edildiği zaman deprem saatler öncesinde siren sesiyle vatandaşlarımıza duyurulacak" dedi.

Cihazın geliştirilmesi için yetkililere seslenen Taşbaşı, "Benim şu an sadece cihazın denenmesi için sondaj yapılması için yardıma ihtiyacım var. Bu cihaz sayesin de depremden önceden haberdar olacağız. Özellikle fay hattının olduğu Elazığ ve Gölcük tarafında denenirse faydalı olacaktır" diye konuştu.

Taşbaşı, daha önce sürücüsü alkollü iken çalışmayan otomobil, doğolgazda tasarruf sağlayan cihaz geliştirmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 13:05:02
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 14:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?