6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Müfettişlere tipi engeli

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenmanda geçirdiği kayak kazası sonucu hayatını kaybeden milli kayakçı 17 yaşındaki Aslı Nemutlu'nun ölümü üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından Erzurum'a gönderilen 2 müfettiş, tipi nedeniyle soruşturmayı tamamlayamadı.

Başmüfettiş M. Nezir Saitoğlu ile müfettiş yardımcısı Özgür Çoşkun, üç gündür devam eden tipinin durması halinde Nemutlu'nun yaşamını yitirdiği Konaklı Kayak Merkezi'ndeki piste çıkarak incelemeyi tamamlayacaklarını söyledi.

Milli Kayakçı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili iddialar üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan iki müfettiş görevlendirildi. 15 Ocak sabahı uçakla Ankara'dan gelen müfettişler, yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen Konaklı Kayak Merkezi'ne gitti. Başmüfettiş M. Nezir Saitoğlu ile müfettiş yardımcısı Özgür Çoşkun, Aslı'nın yaşamını yitirdiği Bayanlar Süper G pistine kar üstü araçlarla çıktı. Yoğun tipi nedeniyle incelemelerini tamamlayamadan aşağı inmek zorunda kalan müfettişler, Konaklı'dan ayrıldı.

Müfettişler, 3 gündür devam eden tipi nedeniyle Konaklı'ya bir daha gidemedi. Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait tesislere yerleşen müfettişler, Kayak Federasyonu tarafından görevlendirilen personelin ifadesini aldı. Konaklı'ya gidemedikleri için çalışmalarını tamamlayamayan müfettişlerin, kayak merkezinde son bir inceleme yaptıktan sonra Ankara'ya dönecekleri ve hazırlayacakları raporu bakan Suat Kılıç'a sunacakları belirtildi.

Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüne yol açan kaza Konaklı'daki Kayak Merkezi'nde meydana geldi. 13- 15 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan Alp disiplini kayak yarışmaları için Erzurum'a gelen Kayak Milli Takım sporcuları, 12 Ocak sabahı hazırlık antrenmanı için Bayanlar Süper G pistine çıktı. İstanbul Saint Joseph Lisesi 11. sınıf öğrencisi Aslı Nemutlu pistte kayarken, ayağındaki kayağın çıkması sonucu düşerek yaşamını yitirdi. 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2012 Çarşamba 12:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?