7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Müftü Reel’den kandil mesajı

MÜFTÜ REEL’DEN KANDİL MESAJI

Erzurum Pasinler ilçe Müftüsü Ömer Reel Mevlit Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İlçe Müftüsü Ömer Reel yayınladığı mesajda, “Müslümanlar nazarında özel bir değere sahip olan bu gece; sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)’in cihanşümul risaletini, yüce ahlakını ve ilahi mesaj Kuran’ın tatbikatı sayılan eşsiz hayatını insanlığa anlatmak maksadıyla asırlardır İslam alemince “Mevlid Kandili” adıyla kutlanmaktadır” dedi.

Reel, mesajında şunları kaydetti; “Hz. Peygamber (s.a.v.) 14 asır evvel böyle bir gecede insanlığın kararmış vicdanına, çölleşmiş ahlakına ve taşlaşmış idrakine bir rahmet denizi olarak geldi. Hz. Peygamber’in doğuşu ve insanlığı tenvirle görevlendirilmesi, Yüce Allah’ın insanlığa büyük bir lütfudur. Bu husus Kuran-ı Kerimde şöyle ifade edilmektedir. “Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik”. Bu gece; kandil gecelerine mahsus bazı adet ve gelenekleri icra etmek ve mevlid okutmakla birlikte Allah’a imanımızı, Peygamberimize sevgi ve bağlılığımızı yeniden gözden geçirmeli ve O’nun getirdiği ilahi emir ve yasaklara ne kadar tabi olduğumuzun vicdani muhasebesini de yapmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün İslam aleminin ve Pasinler halkının mübarek kandillerini kutlar, bu gecenin ülkemiz ve İslam aleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet ve barışına vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim”

Pasinler Müftüsü Ömer Reel ayrıca Mevlid kandili münasebetiyle ilçe müftülüğü tarafından 25 Şubat 2010 Perşembe günü akşam namazına müteakip Ulu Camiinde bir mevlid programı düzenleyeceklerini ve bütün ilçe halkının davetli olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 09:15:00
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 09:46:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?