7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Muhalefeti 'Teyo Pehlivan'a benzetti

BAŞBAKAN ERDOĞAN ERZURUM'DA KONUŞTU

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Anayasa değişikliğinin oylanacağı referandum çalışmaları kapsamında Erzurum'da halka hitap etti. Erdoğan, muhalefet partilerinin tutumunu eleştirerek, "CHP Genel Başkanı aynaya bakmıyor. MHP de maalesef CHP'nin vagonu haline getirildi" dedi.

İstasyon Meydanı'na toplanan yaklaşık 15 bin kişiye seslenen Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerine yüklendi, vatandaşlardan referandumda 'evet' oyu kullanmalarını istedi. Başbakan Erdoğan, "Muhalefet partilerinin yaptığı gibi Ramazanın ruhuna aykırı, kardeşliğin ruhuna aykırı bir üslubun kullanılmaması gerektiğine inanıyorum. O liderleri tamamen kendi hallerine bırakıyorum, onlar ne derlerse desinler, benim aziz milletim bunların üsluplarına tavırlarına, küfürlerine, tutarsızlıklarına, hakaretlerine iftiralarına bakarak zaten onlara gereken cevabı 12 Eylül'de verecektir. Buna inanıyorum" dedi.

Muhalefeti Erzurum'un meşhur palavracılarından 'Teyo pehlivan'a benzeten Erdoğan, CHP Genel Başkanı'nın referandumu bir sınav haline dönüştürdüğünü söyledi. Erdoğan, "CHP Genel Başkanı 12 Eylül'de yapılacak Anayasa halk oylamasını kendisi için, kendi şahsı için, kendi ikbali için bir sınav olarak görüyor. Kendisini ispat olarak görüyor. Şu sırada miting meydanlarında adeta freni patlamış kamyon gibi. Samimiyetsiz, ilkesiz, tutarsız ve popülist şekilde bize iftira atıyor. Seviyesiz bir dille bize

saldırıyor. Diyorum ki CHP Genel Başkanı aynaya bakmıyor. Aynada kendisine bakmıyor. Kendisine yoldaşı olan o malum medyanın sayfalarından bakıyor. Onlara güvenme. Onlar seninle bugün niye beraberler biliyor musun? Onların suistimallerine AK Parti iktidarı dur dediği için seninle beraberler. Onlar şimdi 12 Eylül'ün hesabını yapmıyorlar, o malum medya 2011 seçimlerinin hesabını yapıyor" diye konuştu.

Konuşmasında MHP yönetimini eleştiren Erdoğan, "MHP yönetimi maalesef MHP'yi CHP'nin vagonu haline getirdi, CHP'nin yedeği haline getirdi. MHP tabanının bundan rahatsızlık duyduğunu biliyorum. CHP Genel Başkanı bir ile, ilçeye gidiyor. MHP'nin bazı başkanları karşılıyor, mitinginde boy gösteriyorlar. Bu MHP tabanına reva mıdır?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kaptığı yeni koltuğu korumanın gayreti içinde olduğunu ifade eden Erdoğan, "CHP Genel Başkanı kaptığı yeni koltuk var ya, bunun korumanın gayreti içinde. Koltuk sevdası için 'hayır' diyor, akılla mantıkla değil, kendi şahsı, kendi hırsı, kendi ikbali için hayır diyor. MHP neden 'hayır' diyor? MHP'nin gerekçesi ne? MHP'nin yönetimi neden CHP'nin yedeği haline getiriliyor? Nasıl oluyor da BDP ile aynı safta buluşuyor? Buradan MHP'li kardeşlerime sesleniyorum, vereceğiniz her 'hayır' oyu MHP'nin değil, CHP'nin BDP'nin hedeflerine hizmet edecektir" şeklinde konuştu.

Miting konuşmasında türban sorununu çözeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı'nı dürüst olmaya çağıran Erdoğan, şunları ifade etti: "Dürüst ol be. Biz MHP ile birlikte parlamentoda eğitim özgürlüğü veren başörtülü kızlar için bir yasa değişikliği yaptık, 411 oyla Meclis'ten geçirdik mi? Peki bunu Anayasa Mahkemesi'ne kim götürdü. CHP götürdü. Bunun altında şu anda genel başkan olan beyefendinin de imzası var mıydı? Bu ne perhiz ne lahana turşusu? Bunu sen Anayasa Mahkemesi'ne götürenlerin içindesin. Sen benim Erzurumlu dadaşımı enayi mi zannediyorsun?"

CHP'ye oy verenlerden de referandum için destek beklediklerini anlatan Erdoğan, "Bazı CHP başkanlarının nasıl 'evet' dediğini duyuyorsunuz. Genel başkan yardımcılığına kadar yükselmiş bir milletvekilinin nasıl 'evet' dediğini duydunuz. Birçok milletvekilinin de aynı şekilde desteklediğini biliyorum" ifadelerini kaydetti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ERZURUM'DA KONUŞTU
BAŞBAKAN ERDOĞAN ERZURUM'DA KONUŞTU
BAŞBAKAN ERDOĞAN ERZURUM'DA KONUŞTU
BAŞBAKAN ERDOĞAN ERZURUM'DA KONUŞTU
BAŞBAKAN ERDOĞAN ERZURUM'DA KONUŞTU
BAŞBAKAN ERDOĞAN ERZURUM'DA KONUŞTU
BAŞBAKAN ERDOĞAN ERZURUM'DA KONUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2010 Cuma 16:41:03
Güncelleme :13 Ağustos 2010 Cuma 17:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?