4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Muhsin Yazıcıoğlu Erzurum'da

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Erzurum'da partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki tutumuyla ilgili değerlendirmelere tepki gösteren BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Erdoğan'ı Davos'taki tavrından dolayı defalarca tebrik ettiğini belirtti. Yazıcıoğlu, "Ama artık yeter. Sabah akşam Davos'la seçime geçiremezsiniz. Bir Ergenekon, bir Davos yeter. Gelin biraz da esnafın, çiftçinin durumunu konuşalım" dedi.

Bugün öğle saatlerinden Erzincan'dan karayoluyla Erzurum'a gelen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Erzurum girişince çok sayıda partili karşıladı. Uzun bir araç konvoyu ile toplantının yapılacağı salona gelen Yazıcıoğlu, burada da Alperen Ocakları'na mensup gençlerin yoğun tezahüratları eşliğinde karşılandı.
Belediye başkan adaylarını tanıtan Yazıcıoğlu daha sonra yaptığı konuşmada partisinin güçlü olduğu Sivas, Balıkesir, Bayburt ve Hatay illerinde belediye başkanlıklarını almayı hedeflediğini söyledi.

İl Genel Meclisi üyeliklerinde oy patlaması yapmayı planladıklarını dile getiren Yazıcıoğlu, yerel seçimlerin ardından yapılacak genel seçimlerde BBP'nin asgari iktidar ortağı, sonraki seçimlerde ise iktidar olacağını öne sürdü.

SEÇİMLERE DAVOS İLE GİREMEZSİNİZ

Partililerin yoğun sevgi gösterileri altında konuşmasını sürdüren Yazıcıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta ortaya koyduğu tepkiyi tebrik ettiğini hatırlatarak, "Biz doğru yapılanlara da hakkını veren bir partiyiz. Başbakan Davos'ta tepki koydu, alkışladım. Kendisini bir defa daha tebrik ediyorum. İsrail'in zulmüne karşı bir şeyler yapmalıyız. Filistinlilere bomba atan İsrailli pilotların Türkiye'de eğitimine son verilmesi gerektiği. Bunu da yine ilk ben söyledim. Tekrar Başbakan'ı tebrik
ederim ama sabah akşam Davos'la seçimi geçiremezsin. Bir Ergenekon, bir Davos yeter. Gel biraz da esnafın, çiftçinin durumunu konuşalım. Bir ay primini ödeyemeyen BAĞ-KUR'lu hastane kapılarından döndürülüyor. Üretici üretemiyor. Esnafın durumu perişan. Siyaseti buradan yapalım. Her seçim dönemi bir cambaz oyunu oynanıyor" ifadelerini kullandı.

GÜCÜMÜZÜ HALKTAN ALIYORUZ

Partisinin gücünü milletten aldığını anlatan Yazıcıoğlu, "Biz sırtımızı ABD ve İsrail lobilerine, Avrupa Birliği (AB) fonlarına yaslamıyoruz. Bu şekilde yapılarak güçlü olunabilir ancak biz böyle gücü istemiyoruz" şeklinde konuştu.
BBP'nin seçim öncesi devlet yardımı almadığını da kaydeden Yazıcıoğlu, şunları ifade etti:
"Adının başına adalet koymuş, kendilerine Adalet ve Kalkınma Partisi demişler. Bu nasıl adalet? Köylü geçinemiyoruz diyor, onlar gözünü toprak doyursun diyor. Vatandaş sıkıntım var diyor, onlar ağzına ekmeği ben mi koyayım, diyor. Vatandaş anam ağladı diyor onlar ananı da al git, diyor. Şimdi ise seçime geldik. Ben şehit çocuklarına burs, çiftçiye, memura, işçiye, emekliye, BAĞ-KUR'luya, esnafa, gaziye, engelliye kaynak verelim diyorum. Bütçe dengemiz bozulur diyorlar. Ama bunu diyenler devletin
kasasından 100 milyon TL'nin üzerinde parayı seçimde kullanacak. CHP 70 milyon TL, MHP ise 40 milyon TL para alacak ve kullanacak. Biz ise hiç para almayacağız. Burada adalet var mı? Burada adalet olmadığı gibi ahlak da yok. Böylesi bir haksız rekabetle karşı karşıyayız. Ben şehidinin çocuğuna üç kuruş para veremeyen devletin seçimlerde bu savurganlığı yapmasını haram olarak görüyorum. Bu haramı alıp kullananların da adlarının başına adalet yazmalarını doğru bulmuyorum."

İSPİR'E BAYAN ADAY

Konuşmaların ardından BBP'nin Erzurum'un bazı ilçelerindeki ve beldelerindeki belediye başkan adayları açıklandı. Partinin Horasan İlçesi Belediye Başkanı Adayının Ahmet Aydın, Pasinler Belediye Başkan Adayının Ümit Kızılkaya, Çat Belediye Başkan Adayının Mehmet Polat, Palandöken Belediye Başkan Adayının Ünal Kırmacı olduğu açıklandı. BBP'nin İspir'in Çamlıkaya beldesinde ise Şükran Ünal'ı belediye başkan adayı olarak gösterdiği açıklandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 17:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?