4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Muhsin Yazıoğlu Erzurum'da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, meydanların 'Horoz dövüşü' arenası olmadığını belirterek, birlik beraberlik mesajları verdi.

Türkiye siyasetinde kendisinin de çok badireler geçirdiğini kaydeden Yazıcıoğlu, " Çileyi yaşayarak geldim. Ben toprağı saksıda, köylüyü sinemada, çileyi edebiyat kitaplarında okumadım" dedi.

Bugün Erzurum'a gelen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Pasinler ve Horasan ilçelerinde partisince düzenlenen mitinglere katıldı. Yoğun bir halk katılımıyla gerçekleşen mitinglerde ilçe belediye başkan adaylarını tanıtan Yazıcıoğlu, birlik beraberlik mesajları verdi. Siyasetin kendisi için bir meslek olmadığını belirten Yazıcıoğlu, "Ben siyaseti bir geçim kaynağı olarak hiçbir zaman görmedim. Ben siyaseti ülke için bitmez tükenmez bir fedakarlıkla çalışma aracı olarak görüyorum. Onun için siyaseti böyle insanları meydanlarda toplayıp bir başka meydandakine taş atma aracı olarak görmüyorum. Bu meydanlar arena değil. Bu meydanlar horoz dövüş alanı hiç değil. Bu meydanlar milletin derdiyle dertlenmek, milletin derdini anlamak, milletin problemlerini gündeme getirmektir. Şu anda meydanlar arenaya döndü. Gladyatörler gibi çıkıyorlar. Horoz gibi çıkıyorlar. Millet alkışladıkça onlar rakibini daha fazla kanatıyor" ifadelerini kullandı.
Kendisinin 10 yıl cezaevinde kaldığını, bu 10 yılı suçsuz yere yattığını savunan Yazıcıoğlu, "5.5 yılım 2.5 metrekarelik bir hücrede geçti. 26 gün gözlerimiz açılmadan tavana asılarak, cereyana verilerek işkence gördük. Şimdi o dönemlerden sonra tekrar siyasete geldim. Şunu gördüm; ben bir köylü çocuğu olarak yoksulluğun ne demek olduğunu biliyorum; 10 yıl yatıp da, 'Hiç suçun yok, hadi git' dendikten sonra geciken adaletin adaletsizlik olduğunu öğrendim. İşkence gördüğümüz için işkencenin insanlık suçu olduğunu öğrendim. Kavgalardan geldiğim için kavganın hiçbir işe yaramadığını öğrendim. Darbeler gördüğüm için tek kişinin yönetim biçimini insani bulmuyorum. Toprağı saksıda, köylüyü sinemada, çileyi edebiyat kitaplarında okumadım. Onun için toprağın insanı olarak, İsrail'in gen yapısını değiştirdiği domates çekirdeği değiliz. Biz hormonsuz bir Anadolu hareketiyiz. Bunun için sizlerle bütünleşmek istiyorum. Bu tertemiz ellerimizi sizlere uzatarak tutuşmak istiyoruz" diye konuştu.

29 Mart seçimlerinin Türkiye'ye hayır getirmesi temennisinde bulunan Yazıcıoğlu, BBP'nin tüm yurtta tam teşekküllü olarak seçimlere katıldığını duyurdu. Yazıcıoğlu, "Bizim için Kürt, Türk, Laz, Çerkez arasında hiçbir fark yok. Hepsine eşit hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu.

Miting sonrası Horasan'dan ayrılan Yazıcıoğlu miting için karayoluyla Bayburt'a hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 16:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BURAK DAL IP: 78.167.165.xxx Tarih : 28.03.2009 13:02:59

değerli devlet büyüğümüz büyük lidere allahtan rahmet diliyorum tüm erzurumlular adına......................erzurum/pasinler