4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Muhtara çeşme dayağı

Erzurum'da tarihi taşlarla çevrilen çeşmenin sökülmesine engel olmaya çalışan muhtar, bu yüzden dayak yediği iddiasında bulundu.


Edinilen bilgilere göre, Aşağı Mumcu Mahallesi, Çaykara Caddesi üzerinde bulunan ve tarihi taşlardan yapılan Kırmızı çeşme, geçtiğimiz Çarşamba günü saat 22. 30 sıralarında iş makinasıyla sökülmeye başlandı. Durumu gören mahalle muhtarı Nevzat Özeken, şahıslara müdahale etmeye çalıştı. Bunun üzerine saldırıya uğrayarak dayak yediğini ileri süren Muhtar Özeken, karakola şikayette bulundu.


Muhtar Özeken, "Çeşmenin söküldüğünü görünce duruma müdahale etmeye çalıştım. Siz kimsiniz ? belediye ekiplerindenmisiniz ? diye sordum. Yok belediye ekiplerinden olmadıklarını söyleyerek bana saldırdılar. Daha sonra olay karakolluk oldu. Bu çeşme en aşağı yüz yıllık bir tarihe sahip. Bu çeşmenin taşları tarihi ve Necati Güllülü'nün belediye başkanlığı döneminde getirilerek takılmıştı" dedi.


Çeşmenin sökülmemesi için savcılığı da suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Muhtar Özeken, "Kim neden bu çeşmeyi sökmeye çalışıyor? ESKİ'ye dilekçe ile beyanda bulunduk onların çeşmenin sökülmesinden haberdar değiller. Belediye ekipleri önce biz değiliz sonra da iş karakolluk olunca o çalışanlar bizden deniliyor" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 16:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?