4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Mum ışığında İsrail protestosu

Erzurum Üniversite Kitapevi'nde düzenlenen 'Pazar Söyleyişleri'nde, bu hafta mum ışığında şiirler okunarak İsrail protesto edildi.

Üniversite Kitapevi'nde bir araya gelen kitap dostları 'Pazar Söyleşisi'nde Filistin halkına farklı bir etkinlikle destekte bulundular. ''Hepimiz Filistinliyiz'' başlığı altında gerçekleşen programa katılan üniversite öğrencileri, mum ışığında okudukları şiirlerle Filistin halkına destek olmaya çalıştılar. Işıkların söndürülüp, mumların yakıldığı programda zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Filistin'de cep telefonlarının ışığıyla ameliyat yapıldığını söyleyen Üniversite Kitapevi sahibi Mahmut Balcı,
"Filistin'de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmamak adına böyle bir program yapma ihtiyacını duyduk. Oradaki kardeşlerimizin maruz kaldığı içler acısı karanlığı biz de burada somut olarak yaşamak istedik" dedi.

"Filistin nasıl karanlıkta kaldıysa, biz de ışıkları söndürerek mum ışıkları yakarak Müslüman kardeşlerimizin yanında olmak istedik" şeklinde konuşan Balcı, şunları söyledi:
"Şer güçlerinin giriştikleri bu soykırım kampanyasını sözüm ona tesadüflerle ya Ezan-ı Muhammedi okunurken, ya tam namaz anında ya da bir bayram sabahı başlattıklarını anımsatmak için programa ezan ile başladık. Bir an önce bu zulmün son bulmasını ümit ediyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 17:06:48
Güncelleme :18 Ocak 2009 Pazar 19:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CİHAT İLHAN NOPASARANREPREP IP: 88.230.30.xxx Tarih : 26.01.2009 12:32:29

NE OLUR FİLİSTİNE YARDIM EDİN VE BİR TANE İSTEĞİM VAR COCA COLA İÇMEYİ BIRAKIN ÇÜNKÜ İSRAİLE YARDIM EDİYORSUNUZ ONLARDA SİLAH VE MERMİ HATTA PATLAYICI ALIP MÜSLÜMANLARI KATLEDİYORLAR BEN 15 YAŞINDAYIM BU KADAR ŞEYİ ANLAYIP DÜŞÜNÜYORUM VE ÇOK YETİŞKİNLER HALA ANLAMAYIP İÇİYORLAR ARTIK BUNLARA DUR!! DEMELİ...