6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Mustafa Sarıgül Erzurum'da

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaptırılan bir caminin açılışına katılmak için havayoluyla Erzurum'a gelen İstanbul'un Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, büyük ilgi gördü.

Erzurum Hava Limanı'nda çok sayıda vatandaşın "Başbakan Sarıgül" sloganlarıyla karşıladığı Sarıgül, VİP salonunda bir basın toplantısı düzenledi. Dün gerçekleştirdiği Malatya ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirdi. ''Bugün beğenelim ya da beğenmeyelim, eleştirelim ya da eleştirmeyelim, iyi yanları vardır, kötü yanları vardır. Bugün Türkiye'de bir iktidar vardır. Ama bugün Türkiye'de ciddi bir ana muhalefet yok. Sayın Deniz Baykal'ın yüzde 20'den fazla hedefi bulunmuyor" dedi.

Sarıgül, daha sonra şunları kaydetti:

"Dün sayın Baykal Malatya'daydı. Malatya'da sordum. Buradan bir kez daha sormak istiyorum. Neden Malatya'da 2 milletvekilini bire düşürdün? Malatya belediye başkan adayın kim? Soruyorum yerel seçimler yaklaşıyor Sayın Baykal, Erzurum belediye başkan adayın kim? İlçe belediye başkan adayların kim? Erzurum'da, Türkiye'de ne zaman iktidar olacaksın? Erzurum'a ne zaman geleceksin? Yoksa böylesine güzel bir ile gelme umudun yok mu? Sayın Baykal bu sorulara cevap veremez. Neden biliyor musunuz? Baykal Erzurum'da yok, Bingöl'de yok, sosyalist enternasyonalde yok ve sosyalist enternasyonaldeki koltuğunu da ne yazık ki Talabani'ye kaptırdı. O da orada Atatürk'ümüzü istismar ederek, oturuyor. Soruyorum beyefendi sen nerelerdesin?"
Deniz Baykal'ın tek işinin Şişli Belediye Başkanlığı'nı kazanmak olduğunu ifade eden Sarıgül, daha sonra şunları söyledi:

"Sayın Baykal'ın bir tek işi var. O sadece Şişli ile uğraşıyor. Şişli Belediyesi'ni kazanmaya çalışıyor. Yağma yok. Cem Boyner'i göndermeye çalışma. Başka adamları göndermeye çalışma. Gücün yetiyorsa Baykal, Şişli'ye sen gel. Halkın gücü ve arkadaşlarımla ve bize destek veren gönüldaşlarımızla mücadelemize devam edeceğiz. İlk olağan genel seçimlerde inşallah toprağına, bayrağına bağlı, inançlarına saygı duyan ulusal birlik kazanacak. Halktan yana bir iktidar Erzurumluların da desteğiyle Türkiye'de mutlaka kurulacaktır.''

Baykal ve arkadaşlarının CHP Genel Merkezi'ni işgal ettiklerini ileri süren Sarıgül, "Biz yerel seçimleri bekliyoruz. Sayın Baykal ve arkadaşlarının CHP'deki işgalleri devam ediyor. Yerel seçimlerden sonra Baykal ve arkadaşlarının CHP'deki işgallerine son vereceklerini umut ediyoruz" diye konuştu.

Basın toplantısı sonrasında VİP salonundan çıkan Mustafa Sarıgül'ü kapıda bekleyen çok sayıda vatandaş, "Başbakan Sarıgül" sloganlarıyla karşıladı. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Sarıgül için Erzurum erkek bar ekibi bir gösteri sundu. Sarıgül, bar ekibinin arasına girerek kısa bir süre bar oynadı.

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, daha sonra konvoy eşliğinde karayoluyla Bingöl'ün Karlıova ilçesine geçti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 18:32:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?