4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Müteşebbis öğrencilere ders

MÜTEŞEBBİS ÖĞRENCİLERE GİRİŞİMCİLİK DERSİ

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Haktan Ömeroğlu, Kazım Karabekir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrenim gören öğrencilere girişimcilik konusunda bir seminer verdi.

Haktan Ömeroğlu, Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği’nin maddi desteğiyle yürüttüğü ve lise öğrencilerinin girişimci ruhlarını teşvik etmeyi amaçlayan, “Global Girişimcilik Programı”na dahil olan liseli genç girişimcilere tecrübelerini aktardı. Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ömeroğlu seminerde ilk olarak dahil oldukları program çerçevesinde okulda sembolik bir şirket kuran ve küçük çapta ticari faaliyetlerde bulunan öğrencilerin girişimcilik konusunda edindikleri tecrübeleri dinledi. Öğrencilere çeşitli sorular yönelten Ömeroğlu, kendisinin de öğrencilik yıllarında ticarete merak sardığını ifade ederek, ticaretin “Olmazsa olmaz” kuralları bulunduğunu söyledi. Pazarı görmek, risk almak ve iyi pazarlama yapmanın ticaretin belli başlı kuralları olduğunu kaydeden Haktan Ömeroğlu, “Ticaret başlı başına bir döngüdür. Bunun bütün aşamalarında sürekliliği sağlamak esastır. Markalaşma ve yenilik günümüz şartlarında bir işletmeye başarılı getiren en önemli unsurlardır. Farklı olarak kendimizi kabul ettirmeyi becerebilirsek ticarette başarıyı da yakalarız” diye konuştu.

Okullarda öğrencilere girişimcilikle ilgili bu tür imkanların sunulmasının sevindirici olduğunu dile getiren Haktan Ömeroğlu, “Bizler ve bizden önceki kuşaklar bu tür imkanlara sahip değildi. Birçok şeyin tecrübesini pratikte edindik. Ama şimdi teorik uygulamalarda edinilecek tecrübeler ileride yaşanması muhtemel kötü tecrübelerin önüne geçecek. İl Genç Girişimciler Kurulu olarak amacımız; hangi çağda olursa olsun müteşebbis insanlarımıza fikirlerini, projelerini ve hayallerini hayata geçirmelerine yardımcı olmaktır.” Dedi.

Seminerde öğrenciler de Ömeroğlu’na merak ettikleri konularda çeşitli sorular yöneltti. Seminere ayrıca, İl Genç Girişimciler Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Güvenli ve uygulanan projenin koordinatörü okulun İngilizce Öğretmeni Esin Parlak da katıldı.

MÜTEŞEBBİS ÖĞRENCİLERE GİRİŞİMCİLİK DERSİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 09:46:03
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 12:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?