4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Mutlulukları bir imzaya kaldı

MEKSİKA'DAN ERZURUM'A BİR AŞK HİKAYESİ

Erzurum'da muhasebecilik yapan 28 yaşındaki Metin Sarıgül ile internette, arkadaşlık bulma sitesinde tanışan sonrasında Messenger'da konuşmaya başlayan Meksika asıllı Amerika'da yaşayan Karla Anel Llanas, gözünü bile kırpmadan Türkiye'ye geldi.

Daha öncesinde ismini bile duymadığı Erzurum'a gelin olma hayaliyle gelen ve, "Ailem bu kararımı duyunca benim delirdiğimi düşündüler" diyen Karla ile Erzurumlu Metin Sarıgül'ün başından geçenler ise Türk filmlerine konu olacak türden.

Sarıgül ve Karla'nın ilginç hayat hikayeleri iki yıl önce bir internet sitesinde başladı. İnternette Karla'nın fotoğraflarını gören ve kendisini beğendiğini e-maille bildiren Sarıgül'ün günleri böylece bilgisayar başında geçmeye başladı. Sürekli bir hal alan Messenger konuşmaları iki yıl boyunca devam ederken, Karla ve Sarıgül bu süreçte de birbirlerini tanımaya çalıştılar. İleri derece İngilizce bilen Sarıgül ile Türkçe konuşmayı dahi bilmeyen Karla arasında başlayan aşk bir anda evliliğe kadar geldi.

"Ben her şeyin bu kadar ilerleyeceğini ve evlenmeye kadar geleceğini hayal bile edememiştim" diyen Erzurumlu Sarıgül, "Sadece benim değil Karla'nın da aklının ucundan böyle bir hayal geçmemişti" şeklinde konuştu.

İnternet aşıkları Karla ve Sarıgül'ün ailelerinin de tanışması yine internet üzerinden oldu. Kızlarını gelin gönderecekleri Erzurum'u önce internetten tanıyan aile daha sonra kendi elleriyle uçağa bindirdikleri Karla'yı Türkiye'ye yolcu etti.

ÖNCE ŞAŞTI KALDILAR SONRA YOLCU ETTİLER

Daha öncesinde Türkiye'ye hiç gelmeyen Karla Anel Llanas, iki yıldır internette tanışıp konuştuğu Erzurumlu Metin Sarıgül ile evlenmek için yollara düştü. Önce İstanbul'a gelen daha sonra havayolu ile Erzurum'a geçen Karla, "Metin ile tanıştıktan bir süre sonra aileme ondan bahsettim. Nasıl mutlu olacaksam öyle hareket etmemi söylediler. Zaman geçti ve aileme Metin ile evlenmek istediğimi bunun için de Erzurum'a yerleşeceğimi söylediğimde delirdiğimi düşündüler. Fakat kararımda ciddi olduğumu görünce ikna oldular ve Türkiye'ye beni havaalanından yolcu ettiler" diye konuştu.

Karla ile evlenmeye karar veren Sarıgül ise başından geçenleri anlatırken, "Halen daha inanamıyorum" diyerek şöyle devam etti:

"Karla'yı görmek için bir kez bile Amerika'ya gitmedim. Ama o benim için kalkıp buraya geldi. Ben böyle bir hayali aklımın ucundan geçirmemiştim. Ailem Müslüman olması halinde evlenmemizde herhangi bir sorun olmayacağını belirttiler ve Karla Türkiye'de Müslüman oldu. Fakat, şimdi Karla ile evlilik işlemlerimizi yaptırıyorum. Onlarca evrak yaptırdım ama geldim bir imzada takıldım. Karla Erzurum'a hiç gözünü kırpmadan gelin olmak için geldi. Ama Türkiye'de mutluluğumuz bir imzaya kaldı."

HERŞEY YOLUNDA GİDİYORDU AMA

Hayallerini dahi süslemeyen bir mutluluk yakalayan ve sevdiği için dünyanın diğer ucundan kalkıp Erzurum'a gelen Karla ile evlilik işlemlerini yaptıran Metin Sarıgül, şöyle konuştu:

"Evlilik için bütün işlemleri tamamladım. İnternet üzerinden araştırdım ve bütün evrakları tanzim ettim. Sonra Ankara'ya giderek Meksika Konsolosluğu'na gittim. Benden istedikleri evrakların hepsini kendilerine sundum. Fakat evlenmemiz için gerekli olan Meksika'dan Karla'nın evli olmadığı ve evlenmesinde bir sakınca olmadığını belirten resmi yazı olması gerekiyordu. Noter onaylı veya konsolosluk onaylı bu yazının aslını biz Karla'nın babası vasıtasıyla Meksika'dan getirttik. Sonra Evlendirme Dairesi'ne gittik. Fakat burada da evraklarda Konsolosluk imzası olmasını istediler. Tekrar konsolosluğa gidince evrakların zaten asıl resim evrak olduğunu tekrardan imza atmayacaklarını söylediler. Evlendirme Dairesi'ne gidince imza istiyorlar, konsolosluğa gidince imza atmayacaklarını evrakların asıl olduğunu belirtiyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Birkaç gün sonra Karla'nın vizesi dolunca ne yapacağımı bilemiyorum. Büyükşehir Belediye Başkan Ahmet Küçükler ve diğer yetkililerden bu konuda yardım istiyorum. Herkese 'bu kadar da olmaz' dedirtecek bir sevgiyi evlilikle taçlandırdık ama bir imzada kaldık. Türk yetkililer imza istiyor Meksikalı konsolos 'imza atmam, zaten belgeler asılları' diye diretiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık."

MEKSİKA'DAN ERZURUM'A BİR AŞK HİKAYESİ
MEKSİKA'DAN ERZURUM'A BİR AŞK HİKAYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 11:38:00
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 17:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?