7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Müzikli terapi

Atatürk Üniversitesi'nde sınav stresi yaşayan öğrencilere müzikli tedavi uygulanıyor.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Başaran Gençdoğan, sınav stresi yaşayan öğrencilere müzikli tedavi uygulaması başlattı.

Yrd.Doç.Dr. Başaran Gençdoğan, müzikli terapiye öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini, bu yüzden sayıyı sınırlı tutmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Girdikleri odalarda müzikli terapiye katılan öğrenciler uygulamadan memnun olduklarını belirterek, “Yoğun ders ve sınav stresi bizi bunalttı. Böyle bir uygulama başlattığını duyunca hemen kayıt yaptırdık. Önümüzdeki Pazartesi günü başlayacak olan vizeler öncesi bu terapilerin faydalı olacağına inanıyoruz. Çünkü terapi bizi stresten uzaklaştırıyor, kuş gibi rahatlatıyor” dediler.

Müzikli terapi öncesi öğrenciler arasında bir tez uygulayarak kişileri gruplara ayırdıklarını ve onları hazırlanan özel odalara aldıklarının ifade eden Yrd. Doç. Dr. Gençdoğan, “Türkiye’de bu konuda yapılmış bir çalışma yok. Yurt dışında ise bu konuda 200’e yakın çalışma bulduk. Yaptığımız müzikli terapi öncesi bize müracaat eden öğrenciler arasında sınav kaygısı ve günlük stresi inceledik ve tez uyguladık. Daha sonra kişileri belirleyip 12’şerli gruplar oluşturduk. Terapiye katılacak 150 öğrenciye, fakülte binasında hazırlanan özel odalarda Ney, Klasik Türk Müziği ve Klasik Batı Müziği dinletiliyoruz. Sekiz hafta sürecek olan bu çalışmamız sonucunda hangi müzik grubundaki öğrencinin stresten ne kadar uzaklaştığını tespit edeceğiz. İlk aldığımız bulgular oldukça olumlu. Öğrenciler müzikli terapiden sonra sınav stresinden uzaklaştıklarını belirtiyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 17:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?