4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

MYO ek binası hizmete açıldı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ MYO EK BİNASI HİZMETE AÇILDI

Avrupa Birliği'nce (AB) desteklenen İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi (İKMEP) kapsamında donatılan Gıda İşleme Teknolojileri ve Makine ve Metal Teknolojileri Laboratuarlarının bulunduğu Erzurum Meslek Yüksekokulu (MYO) ek binası hizmete açıldı.

Açılışta konuşan, Erzurum Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yaşar Nuri Şahin, kurulan yeni laboratuarlar ve ek binayla çok daha iyi bir konuma geldiklerini söyledi. Türkiye’de 450 Meslek Yüksek Okulu bulunduğunu belirten Şahin, 20 bölümde 25 ayrı dalda zengin bir öğretim kadrosuyla eğitim-öğretim yaptıklarını hatırlatarak, “Okulumuz, yerleşkesi ve laboratuarlarıyla Türkiye’nin en iyi meslek yüksekokullarından biridir. Projeye destek sağlayanlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak da konuşmasında, Milli Eğitim bakanlığı bünyesinde bulunan Projeler Koordinasyon Başkanlığının yürüttüğü İnsan Kaynaklarını Mesleki Eğitim yoluyla Geliştirme Projesinde Erzurum’un Bölge Merkezi olarak seçilmiş olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Proje kapsamında Erzurum meslek Yüksek Okulu’nun yanı sıra Atatürk Endüstri Meslek Lisesi ve Rıfkı Salim Burçak Kız Meslek Lisesi’nin Pilot kurum olarak seçildiğini hatırlatan Budak, proje kapsamında, bu iki okulu 375 bin Euro’luk donanım desteği sağlandığını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Eğitim Genel Müdürü Emine Kıraç ise konuşmasında, Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği İPA programı kapsamında finanse edilen İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (İKMEP), işgücü piyasası ile meslek yüksekokulları ve mesleki teknik ortaöğretim kurumları arasında istihdam amaçlı birlikteliğin sağlanarak hayat boyu öğrenme perspektifinde, mesleki eğitimin modernizasyonu ve kalitesinin artırılması yoluyla insan kaynakları gelişiminin teşvik edilmesini amaçlayan 2 yıllık bir proje olduğunu söyledi.

Proje finansmanının, Avrupa Birliği 2006 yılı Katılım Öncesi Mali İşbirliği Programı (İPA) hibesi olarak sağlandığını hatırlatan Kıraç, toplam proje bütçesinin 15,4 Milyon Avro olduğunu belirtti. Projenin Doğu ve Güney Anadolu Bölgelerinde Erzurum, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa ve Van illerinde uygulandığını, Proje kapsamında pilot olarak seçilen 8 sektör için çalışmalar yapıldığını hatırlatan Kıraç, bu alanları, Bilişim Teknolojileri Elektrik-Elektronik, Gıda, Makine, Metal işleri, Otomotiv, Tekstil ve Turizm olarak sıraladı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’da konuşmasında, Üniversitelerin bilgi ve teknoloji üreten kurumlar olduğunun altını çizerek, 120 bin mezun veren, şu anda 40 binin üzerinde öğrencisi bulunan,2 bin 200 akademisyen ve öğretim görevlisiyle başarılı bir şekilde eğitim öğretimini sürdüren Atatürk Üniversitesi’nin bilginin teknolojiye dönüşmesi için gerekli yatırımları yaptığını, yapmaya devam edeceğini ifade etti.

Erzurum Meslek Yüksekokulu’nun ek binası ve laboratuarları için AB fonu kadar bir katkıyı da Atatürk Üniversitesi’nin sağladığını hatırlatan Koçak, “Öğrencilerimiz için her şeyin en iyisini yapmak istiyoruz. İnsana yapılan yatırım asla boşa gitmeyecektir” saptamasını yaptı.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’de, “Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli meselesi mesleki eğitimdir. Mesleki eğitim Avrupa’da yüzde 65 seviyesinde, ülkemizde ise yüzde 35 seviyesindedir. Bu açığı kapatmak için seferber olmalıyız,” dedi.

“Önemli olan ne kadar para harcadığımız değil, önemli olan dünyayı takip edebilmek, gelişmeleri yakından izleyebilmektir” diyen Öztürk, “Avrupa Birliği birçok noktada bizim için bir standarttır. Eğitimde, özellikle mesleki eğitimde de öyledir. Mesleki eğitimimiz AB standardına ulaşmalı ve onlarla uyumlu olmalıdır” şeklinde konuştu.

Daha sonra törene katılanlar ek binayı ve laboratuarları gezdi.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ MYO EK BİNASI HİZMETE AÇILDI
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ MYO EK BİNASI HİZMETE AÇILDI
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ MYO EK BİNASI HİZMETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 16:52:05
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 18:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?