8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Narman MOBESE ile izlenecek

NARMAN MOBESE İLE İZLENECEK

Erzurum’un Narman ilçesi MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) sistemi düzenlenen törenle hizmete açıldı

Narman MOBESE sistemine kavuştu. İlçenin 6 ayrı noktadan izlenebilen sistemin ilçe güvenliğine önemli katkı sağlayacağı ve suç ve suçluyu caydırıcı olacağı belirtildi.

İlçe Kaymakamlığı ve Esnaf Sanatkarlar Kooparatif Başkanlığının katkılarıyla yaptırılan MOBESE sistemi düzenlenen törenle devreye girdi.

İlçe Emniyet Amiri Baş komiser Ekrem Yücel Demir, açılış töreninde yaptığı konuşmada sistemin kurulması hakkında verdiği bilgiler verdi. Demir, “İlçemizde bilişim sistemlerinden faydalanmak suretiyle vatandaşlarımıza sunulan güvenlik hizmetlerinde verimliliği arttırmak bu kapsamda sistemin varlığından haberdar etmek suretiyle özellikle kamuya açık alanlarda suç işleme niyetinde olan kimseler üzerinde caydırıcılık etkisi oluşturarak suçların oluşmadan önlenmesini sağlamak amaçlanıyor. Personelimizin suç öncesi ve sonrasında suç ve suçlu üzerindeki algılama kabiliyetini arttırmak suretiyle meydana gelen olaylarda suç ve suç unsurlarının azami düzeyde tespit edilerek adli makamlara intikalini çok daha kolay sağlanacaktır” dedi.

Açılışın ardından Sistemin görsel tanıtımını yapan Polis memurları İlknur Durakan ve Mustafa Erdoğan İlçeye kurulan MOBESE kameralarının bulunduğu noktalar hakkında da bilgi verdiler.

Emniyet amiri Ekrem Yücel Demir, sistemin maliyetinin 17 bin TL olduğunu belirterek paranın İlçe esnafı ve kaymakamlık tarafından karşılandığını söyledi. Demir, sistemin kurulmasında büyük destek sağlayan Kaymakam Alper Tanrısever ve Esnaf Sanatkarlar Kooparatif başkanı Fahrettin Satıcı’ya teşekkür etti.

İlçe kaymakamı Alper Tanrısever ise sistemin kurulması için ellerinden gelen desteği esirgemeyen ilçe esnafına teşekkür etti.

Törende ayrıca İlçe Emniyet Amirliğince sistemin kurulması için destek veren esnaflara teşekkür belgesi takdim edildi.

Açılışa Kaymakam Alper Tanrısever Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, İl Emniyet Müdür yardımcısı İsmail Hakkı Akyüz , Bilgi İşlem Şube müdür vekili Erkal Anay , Muhabere Elektronik Şube Müdürü Gökhan Ardanacı, Mal Müdürü Arife Çamurcu İlçe Tarım Müdürü Veteriner Hekim Salim Pehlivan diğer daire amirleri ve sistemin kurulmasına maddi destek veren çok sayıda esnaf katıldı.

NARMAN MOBESE İLE İZLENECEK
NARMAN MOBESE İLE İZLENECEK
NARMAN MOBESE İLE İZLENECEK
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 15:37:04
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 15:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?