6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Narman'da halk eğitim sergisi

Narman ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce 2007-2008 eğitim ve öğretim yılı içerisinde çeşitli dallardaki kurslara katılanların yaptığı çalışmalardan oluşan bir sergi açıldı.

Düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Ümit Cavuldak. Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Erzurum Halk Eğitimi Başkanı Orhan Kesemen Narman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Bahattin Düzgün İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Öz , daire amirleri ve öğrenci velileri katıldı.

Kaymakamı Ümit Cavuldak, yaygın eğitim kapsamında ilçe merkezi ile Şekerli beldesi halıcılık atölyelerine ilave olarak Sütpınar ve Koyunören köylerinde de halıcılık atölyeleri kurulduğunu, genç kızların hem sanat sahibi olduklarını ve hem de ailelerine maddi gelir sağladıklarını söyledi.

Narman Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Halk Eğitimi Merkezi ile halıcılık şirketinin ortaklaşa yürüttükleri halıcılık kursunda kursiyerlere ayda ortalama 350-450 YTL ücret ödeniyor. Kursiyerler meslek sahibi olmalarının yanı sıra aile ekonomilerine de katkıda bulunuyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Turanoğlu;“3 yıl önce 26 kursta 597 kursiyer var iken 20007-2008 eğitim ve öğretim yılında halıcılık , bilgisayar, yabancı dil, kurban kesim elemanı yetiştirme, halk oyunları , DPY,SBS,OKS,ÖSS, Benim ailem , makine nakışı, kuaförlük gibi 12 dalda açılan 62 kurs ta bin 192 kursiyer öğrenim görmektedir. Bu faaliyetler aralıksız devam edecektir. “dedi.

. Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi. Daha sonra Kaymakamı Ümit Cavuldak. Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ve katılımcılarla birlikte sergiyi gezdi.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 17:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?