6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Narman'da hastane yeri incelemesi

7.Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle, lösemi hastalığına karşı ebeveynlerin dikkatini çekmek amacıyla Narman'da bir yürüyüş düzenlendi.

7.Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle yapılan etkinliğe Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Sinan Satıcı, Türk Kızılay Derneği ilçe temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile daire müdürleri katıldı.

Atatürk anırtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulan etkinlikte İstiklal marşı okundu. Katılımcılar, daha sonra toplu olarak ilçede insanların lösemi hastalığına karşı dikkatlerini çekmek amacıyla bir yürüyüş yaptı. Belediye çay bahçesinden başlayıp Ethem Baba Türbesi’nden dönülerek belediye çay bahçesinde son bulan yürüyüş sırasında öğrenciler ellerinde dövizler taşıdılar.

Etkinliğe belediye çay bahçesinde devam edildi. LÖSEV Narman Temsilcisi Bahattin Ünlü yaptığı konuşmada, lösemi hastalığına karşı insanları bilinçlendirme çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. LÖSEV Sosyal Hizmetler Sorumlusu Hilal Bozkurtan ise yaptığı konuşmada “ Amacımız lösemiyi bütün dünyaya tanıtmak. İnsanların lösemili çocuklara destek olmaları gerekiyor. Çünkü hastalık yeterince bilinmiyor ve ne yazık ki toplumdan dışlanma gibi sonuçlar da doğurabiliyor. Bu hastalığın ortalama tedavisi 3 yıl sürmekte. Yardımlarla yıllık maliyeti 50-150 bin YTL olan lösemi canavarı ile mücadele etmek daha kolay olur. “ dedi

Program sonrasında LÖSEV Narman Temsilcisi Bahattin Ünlü’nün ilçede lösemili çocuklar için hizmet verecek bir hastane yapımı için talebi üzerine, LÖSEV Sosyal Hizmetler Sorumlusu Hilal Bozkurtan ve Cem Demiröz ile birlikte ilçede incelemede bulunuldu. Hilal Bozkurtan;“Hastane için düşünülen yer uygun. İlçenin konumu itibarı ile çevre il ve ilçelere hizmet vermek için uygun bir yerde. Düzenleyeceğimiz raporda olumlu görüş belirteceğiz.” diye konuştu.

Narman Belediye Başkanı İşleyen ise ; “Böyle bir hastanenin ilçede yapılması yönünde bir olumlu görüş çıkarsa yer konusunda veya belediye olarak bizim yapabileceğimiz ne varsa biz destek olacağız. Bu konuda yetkililerin herhangi bir tereddüdü olmasın.” Şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 11:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?