8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Narman'da musluklardan çamur akıyor

Narman İlçesi'nde su şebekesinde meydana gelen arıza nedeniyle 2 gündür musluklardan akan çamur, vatandaşı zor durumda bıraktı. 

Narmanlılar, ilçede yaşanan 1983 depreminden bu yana tahribata uğrayan su ve kanalizasyon şebekesi yüzünden büyük sıkıntı yaşarken, son günlerde ise musluklarından akan çamurla mücadele ediyor. Yayla mevkiinde bulunan su kaynaklarından birinde meydana gelen büyük bir arıza nedeniyle kızıl bir toprak renginde akan su, aktığı yerde toprak bırakıyor. Özellikle son 2 günde etkili olan çamurlu su nedeniyle camiye gidenler abdest alamıyor, ev kadınları çamaşır ve bulaşık yıkayamıyor, yemek yapamıyor. 

Camii Kebir Mahallesi Muhtarı Nevzat Turan, Narman'ın içme suyu şebekesinin 1983 yılındaki depremle büyük bir tahribata uğradığını ve o günden beri sorunun çözülemediğini belirtti. Belediyenin zor imkanlarla bu sorunu gidermek için gece gündüz çalıştığına da dikkat çeken Muhtar Turan, "Umarız yakında bu sorun kalmaz" diye konuştu. 

Belediyeden yapılan açıklamada ise suların birkaç gün daha çamurlu olabileceği ve borularda biriken çamurun bitirilebilmesi için vatandaşların musluklarını açık bırakmaları istendi. Açıkmalada, çalışmaların devam ettiği ve en kısa sürede sağlıklı suyun verilebileceği de belirtilirken, alt yapının iflas ettiği ve ara sıra bu benzeri sıkıntıların yaşanabileceği vurgulandı. 

İlçede akan kirli suyla ilgili olarak açıklama yapan Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, "Bu sorun ilkel şartlarda yapılan altyapıdan kaynaklanmaktadır. Kıt imkanları olan Narman Belediyesi'nin 5.5 trilyon gibi bir ödenekle bu içme suyuna başlaması bana göre çok büyük bir başarıdır. Özellikle yağmurlu havalarda maalesef musluklardan çamur akıyor. Çok hızlı bir çalışmayla içme suyu şebekesini bitirmeye çalışıyoruz. Narman halkı önümüzdeki günlerde temiz suya kavuşacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2006 Perşembe 11:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?