6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Narman'da yaralı şahine şefkat eli

Narman ilçesinde yaralı olarak bulunan şahin tedavi altına alındı. Bir ay süreyle bakımı yapılacak olan şahin daha sonra doğaya bırakılacak.

Narman ilçesine bağlı Kamışözü köyünde yapılmakta olan içme suyu işinin kontrolü için bölgeye giden Özel İdare Müdürü Cumhur Akdemir ve teknisyen Durali Düzgün köy yakınlarında uçmakta zorlanan bir şahin gördüler. Köylülerle birlikte şahini yakalayan Akdemir ve Düzgün, kanadının kırık ve sağ gözünde yara belirlediler.

Özel İdare Müdürü Cumhur Akdemir ile teknisyen Durali Düzgün, yaralı şahini araçlarıyla ilçe tarım müdürlüğüne getirdiler. İlçe Tarım Müdürü veteriner hekim Salim Pehlivan, yaralı halde getirilen şahinin ilk muayenesini yaptıktan sonra sağ kanadında kırık ve yine sağ gözünde darp izi olduğunu belirledi. Kırık kanadı sargıya alan Pehlivan, bir ay süreyle bakıma alınması gerektiğini söyledi.

Yaralı şahini yakalayarak getiren özel idare müdürü Cumhur Akdemir ve teknisyen Durali Düzgün, bir aylık bakımını da üstlendiler. Bir ay süreyle yaralı şahine bakacaklarını söyleyen Akdemir ve Düzgün, iyileşmesi halinde tekrar doğaya bırakacaklarını bildirdiler.

İlçe Tarım Müdürü Veteriner Hekim Salim Pehlivan, doğaya ve yaban hayata karşı duyarlı bir davranış sergileyen Özel İdare Müdürü Cumhur Akdemir ve Teknisyen Durali Düzgün’e teşekkür ederek herkesin doğaya ve yaban hayata böyle duyarlı olması gerektiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 11:00:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?