4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Ne demek vatan bölünür?

BAKAN AKDAĞ ERZURUM'DA GAZETECİLERE 'AÇILIM'I ANLATTI

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ 'Demokratik Açılım' konusunda asla taviz vermeyeceklerini belirterek, "Hükümetimizin düşüncelerini ortaya koymak, meseleyi milletimize anlatmak için buradayız. Gazetecilerden bu konuda destek bekliyoruz" dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere hafta sonu Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Demokratik Açılım' konusunda bilgi vermek üzere akşam saatlerinde ajans ve gazete temsilcileriyle bir araya geldi.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda demokratik açılım çalışmalarında 3,5 aydır toplumun her kesiminden görüşler alınarak hareket edildiğini, yapılan çalışmaların ihtiyatla sürdürüldüğünü, kimsenin endişeye kapılmasına gerek olmadığını anlatan Bakan Akdağ, provokasyonlara dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

TRT'nin Kürtçe yayın yapan kanalından söz eden Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"TRT 6 olursa vatan bölünür' dediler. Ne demek vatan bölünür? Ne oldu? Bazen bakıyorum seyrediyorum. Kürtçe bilmiyorum ama programlardan anlıyoruz, bazen de altyazı koyuyorlar. Şahane sağlık programları, kültür programları, belgesel programlar var. Roj TV'yi mi seyretsin? Bırak da TRT'yi seyretsin. Gidip de yurt dışından yayın yapanı mı seyretsin? Şimdi adım atılıyor. 24 saat yayın yapılacak.''

Bakan Akdağ, bu tür yayınlarla ülkeye herhangi bir şey olmayacağını, korkulmaması gerektiğini kaydederek, ''Resmi dil Türkçedir, üniter devletimiz var, bayrağımızı, vatanımızın birliğini, bütünlüğünü asla tartışmaya açmayız'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar 13:31:05
Güncelleme :15 Kasım 2009 Pazar 13:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?