8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Nene Hatun vizyona girdi

BEKLENEN NENE HATUN FİLMİ VİZYONA GİRDİ

Osmanlı ve Rus Devletleri arasında 1877- 1878 yılları arasında yapılan, tarihe ’93 Harbi’ olarak geçen savaşta gösterdiği kahramanlıkla hatırlanan Nene Hatun’un hikayesini konu alan ‘Nene Hatun: Aziziye’ filmi vizyona girdi.

Yönetmenliğini Avni Kütükoğlu’nun yaptığı, başrollerini Açelya Elmas ve Barış Koçak’ın paylaştığı filmde Zeki Alasya, Murat Akkoyunlu, Irmak Ünal, Levent Ülgen, Nuri Alço’nun yanı sıra Erzurumlu olan Selahattin Taşdöğen ile Eşref Kolçak’ta rol aldı.

Tüm Türkiye’de aynı anda vizyona giren filmin öyküsü ise şöyle:

“Üniversite kız kayak takımı, 2011 Kış Oyunları için çalışmalarını sürdürmektedir. Takımda yer alan ve ümitsiz olan Suna’ya antrenörün azim konusunda Nene Hatun’u örnek göstermesiyle başlayan öykü, yaklaşık 100 dakika boyunca devam ediyor.”

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle yaptğı söyleşide filmi değerlendiren Yönetmen Avni Kütükoğlu, “İlk defa tarihi bir senaryo yazdım. Filmde, Nenen Hatun özelinde Erzurum halkının Rus askerlerini püskürtmek içing gösterdikleri kahramanlıkları anlatmaya çalıştık” dedi.

BEKLENEN NENE HATUN FİLMİ VİZYONA GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2010 Cuma 16:29:03
Güncelleme :29 Ekim 2010 Cuma 16:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?