6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Nevruz turizmi

Kayak, Doğa, İnanç ve Doğa Sporları gibi birçok alanda turizm alt yapısı bulunan Erzurum’da şimdi de Nevruz turizmi gündeme geldi. Güneş Vakfı’nın öncülük ettiği çalışma ile Türk Cumhuriyetleri ve özellikle İran’dan beş bin Türk'ün Erzurum’da bir araya getirilmesi planlanıyor. 

Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Erzurum’da önemli bir Nevruz Turizm potansiyeli bulunduğunu belirterek bunu harekete geçirmek için vakıf olarak Türk Cumhuriyetleri ve İran Kültür Bakanlığı temsilcileri nezdinde girişimlerde bulunduklarını açıkladı. 

Prof. Dr. Alpaslan Ceylan “İran Erdebil şehri başta olmak üzere Tebriz ve Urmiye’den binlerce Türk'ü Nevruz döneminde Erzurum’da ağırlayabiliriz. Bu çalışma ülkeler arası var olan dostluk ve kardeşliği pekiştireceği gibi Erzurum ve bölge ekonomisine de önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda başlattığımız bir çalışma ile 1 Aralık’ta Erdebil bölgesi Kültür Turizm ve El Sanatları Müdürü Alevyan Sadr ve çok sayıda üst düzey yöneticisini Erzurum’da ağırlayacağız. Hedefimiz Nevruz döneminde binlerce Türk'ü Erzurum’da toplamak ve bunu gelenekselleştirerek önümüzdeki yıllarda da devam ettirmektir. Güneş Vakfı olarak Erzurum’un bulunduğu coğrafi konumunu ve sahip olduğu coğrafyayı en iyi şekilde değerlendirmesini arzu ediyoruz. Erzurum Palandöken Kayak merkeziyle, tarihi eserleriyle, doğa sporlarına yönelik alt yapısıyla önemli bir turizm merkezi hedefimiz bunlar arasına Nevruz Turizmini de eklemektir” diye konuştu. 

Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Erdebil bölgesinden gelecek heyetin Erzurum Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, Atatürk Üniversitesi Rektörü, ETSO’yu ziyaret ederek karşılıklı görüş alış verişinde bulunacaklarını söyledi. 

Erdebil heyeti Erzurum’un tarihi ve kültürel merkezlerini de gezdikten sonra 2 Eylül Salı günü Erzurum’dan ayrılacak.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 18:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Entud GÖKTÜRK IP: 78.169.9.xxx Tarih : 28.11.2008 23:31:31

Bu vakıf'a ve sayın genel başkanına destek vermek gerekiyor.Belliki sayın başkan tam bir Türk dünyası aşığı ALLAH yardımcınız olsun hocam Erzurum sizinle gurur duyuyor olmalı