7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Nitelikli okul sayısı arttı

ERZURUM’DA NİTELİKLİ OKUL SAYISI ARTTI

Erzurum’da nitelikli okul sayısı son yıllarda önemli ölçüde artış gösterdi. Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak Erzurum’da nitelikli okul sayısı oranının son 5 yılda yüzde 2 seviyesinden yüzde 35 seviyesine yükseldiğini söyledi.

Erzurum’da son yıllarda Anadolu Lisesi, sayısının artışına paralel olarak Fen, Güzel Sanatlar, Adalet Meslek, Sosyal Bilimler, Spor, Öğretmen, otelcilik ve Turizm, Anadolu Meslek ve Anadolu Kız Meslek Liselerinin şehre kazandırıldığını dile getiren Milli Eğitim Müdürü Budak, okul çeşitliliği ile birlikte hem eğitim kalitesinin arttığını hem de öğrencilerin meslek seçiminde ilk adımlarını attığını kaydetti.

İl merkezinde okul ihtiyacının önemli ölçüde karşılandığını dile getiren Budak, kent merkezinde yapmayı planladıkları lise ile önemli bir ihtiyacı daha gidermiş olacaklarını vurguladı.

Erzurum şehir merkezinin yanı sıra ilçelerde de okul çeşitliliği ve eğitim kalitesini yükseltmek için seferber oldukların dile getiren Budak, Başarıyı Artırma Projesi ile öğrencilerin başarılarını önemli ölçüde artırdıklarını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 12:13:01
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 14:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?