4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Nörolojik Bilim Kongresi başladı

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nörolojik Ana Bilim Dalı ve Kafkas Nörolojik Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri ‘1. Kafkas Nörolojik Bilim Kongresi’ başladı.


Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirilen kongreye, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Kongrede, üniversiteler arası bilimsel yaklaşımla, güncel ve bilimsel vakaların ele alınacağını anlatan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yalçın Yılıkoğlu, “Kongremizde, MS, demanslı, kas hastalıkları, epilepsi, panik ve korkunun klinik görünümleri, komalı hastalıklara acil yaklaşım gibi hastalıklar ele alınacak” dedi.


Atatürk Üniversitesinde ilk kez böyle bir kongre düzenlediklerini açıklayan Yılıkoğlu, şunları kaydetti: “Bu yıl ulusal düzeyde böyle bir kongre düzenledik. İlerleyen yıllarda inşallah uluslar arası düzeyde gerçekleştireceğiz. Halkımızı sağlık alalında bilinçlendirmek, onları eğitmek, öğretim üyelerimizle bilim alanında önemli bilgi alışverişlerinde bulunmak için böyle bir kongre düzenledik. Bu kongreyle, bilimsel bilgileri sınırlar ötesine, yani Nahcivan, Azerbaycan gibi ülkelere taşıyacağız” dedi.
Kültür Merkezi Salonuna, bilimsel alanda halkı bilinçlendirmek için standlar kurulup tanıtıp yapıldı. Kongrenin iki gün devam edeceği öğrenildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 13:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?