7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Nuh’un gemisi turizmi canlandıracak

TDF BAŞKANI KARACA, NUH’UN GEMİSİ TURİZME KATKI

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Alaattin Karaca, “Nuh'un Gemisine” ait kalıntıların Ağrı Dağı'nda bulunmasının, iç ve dış turizm açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Bugüne kadar Ağrı Dağı'na 89 kez tırmandığı belirten Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Çin ve Türk araştırmacıların "Ağrı Dağında Nuh'un gemisine ait kalıntılar bulduk" şeklindeki açıklamalarının sevindirici olduğunu belirtti. Bir dönem ABD'li astranot James İrwin'in Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisini arama çalışmalarına katıldığını ifade eden Karaca, “Nuh'un Gemisine ait kalıntıların Ağrı Dağı'nda bulunması, iç ve dış turizm açısından çok önemli, sevindirici bir haber. Ancak, bu işte bir tuhaflık var. Ağrı Dağından bir parçanın yurt dışına çıkarılmasıyla, Topkapı Sarayından bir eserin yurt dışına götürülmesi arasında hiçbir fark yoktur" dedi.

NUH’UN GEMİSİNİN AĞRI DAĞINDA OLDUĞU İDDİASI

Hong Kong'da belgesel film yapımcılığı yapan ve Uluslararası Nuh'un Gemisi Araştırmaları (Noah's Ark Ministries International) grubunun üyelerinden Yang Ving Çıng, Ağrı Dağı'nın yaklaşık 4 bin metre yüksekliğinde 4 bin 800 yıl öncesine ait geminin ahşap parçalarının bulunduğunu öne sürerek parçaların Nuh'un Gemisi'ne yüzde 99, 9 ait olduğunu, geminin iskeletinin birçok bölüm barındırdığını ve bulunan kalıntıların geminin içinde hayvanların konulabileceği birçok bölme olduğunu ileri sürerek açıklama yapmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 13:22:05
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 15:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?