6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Numune perşembe günü taşınıyor

Erzurum Numune Hastanesi Perşembe günü itibariyle yeni yapılan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne(BEAH) taşınacağı bildirildi. 

İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serhat Vançelik, Numune hastanesini yeni yapılan hastaneye taşıyacaklarını, taşıma esnasında olumsuzlukların yaşanmaması için bütün tedbirlerin alındığını söyledi. 

Basın toplantısı düzenleyerek Numune hastanesinin taşınmasıyla ilgili bilgi veren Vançelik, “İlimizde hasta kabulüne başlayan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tam kapasiteyle çalışması için halen Numune hastanesinde hizmet veren cerrahi ve dahili servisler, ameliyathaneler ve yoğun bakım üniteleri servislerini taşımaya karar verdik. İldeki sağlık hizmetlerinin aksamaması ve hastalarımızın sorun yaşamaması için başhekimlerimizle ve üniversite hastanesi yöneticileriyle bir araya gelerek gerekli bütün tedbirleri aldık.” dedi. 

“OLUMSUZLARA KARŞI BÜTÜN TEDBİRLER ALINDI”
Taşınma işleminin Perşembe günüden itibaren başlayacağını kaydeden Vançelik şunları ifade etti:
“Taşınma esnasında Numune Hastanesi ve BEAH’ın acil servisleri, ameliyathaneleri ve yoğun bakım üniteleri çalışamayacağı için sağlık hizmetlerinin aksatılmaması amacıyla, Palandöken Devlet Hastanesi acil servis ve ameliyathanesinde gerekli tedbirler alınarak uzmanlarımız burada nöbet tutacak.”
Vançelik, Atatürk Üniversitesi Hastanesinde alınan gerekli tedbirleri şöyle açıkladı:
Numune hastanesi Pazartesi günü itibariyle normal ameliyatları ve yoğun bakım hastalarını Palandöken Devlet Hastanesine yönlendirecek. Salı günü mesai bitimi itibarıyla de acil ameliyatlar, Palandöken hastanesinde ve Atatürk Üniversitesi Aziziye hastanesinde gerçekleştirilecek. Numune hastanesinde; Fizik Tedavi, Psikiyatri ve Onkoloji Poliklinikleri hariç olmak üzere, poliklinik ve acil servis hizmetleri Perşembe günü saat sekiz itibariyle hasta kabul yapılmayacaktır.” 

Çocuk acillerin Palandöken Devlet Hastanesi Acil sercisine başvurmaları gerektiğini vurgulayan Vançelik, “Palandöken hastanesine başvuran çocuk acillerimizin gerekli tetkik ve tedavileri yapıldıktan sonra yatırılacak hastalar BEAH’ye yönlendirilecekler” şeklinde konuştu. 

Vançelik, il genelinde sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması amacıyla, vatandaşların alınan kararlar doğrultusunda hareket etmeleri gerektiğini, çıkabilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında İl Sağlık Müdürlüğüne müracaat etmelerini ve problemlerinin çözümü için yardımcı olacaklarını söyledi. 

“NUMUNE HASTANESİ NE OLACAK”
Taşınma işlemleri bittikten sonra Numune hastanesine Aile Hekimliği, Toplum Sağlığı Merkezi ve Ağız Diş Sağlığı merkezinin taşınacağını açıklayan Dr. Vançelik, “Numune hastanesine 24 Kasım İtibariyle Aile Hakimliği ve Toplum Sağılığı merkezi hizmete başlayacak. Ağız diş sağlığı merkezinin taşınması içinde, hastanede gerekli çalışmalar yapılacak. Çalışmalar bittiği zaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz burada hizmete başlayacak” şeklinde bilgi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 18:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?