7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Nuri Alço'ya Oltu tesbihi

NURİ ALÇO‘YA ÖZEL TESBİH

Yılların eskitemediği ünlü sinema sanatçısı Nuri Alço‘ya kendisi için özel olarak Oltu ilçesinde işlettirilen tespih hediye edildi.

1951 yılında Eskişehir ‘de doğan, bankacılık ve eczacılığın ardından mankenlik yapan, ardından da 1974 yılında Yeşilçam’a geçen Nuri Alço onlarca film ve dizide başrol oynadı. Üstlendiği rollerde çoğunlukla kötü adam karakterini canlandırsa da film ve dizi severlerin gönlünde taht kurmayı da başardı.

Son olarak Aziziye Tabyalarında 93 Harbi olarak bilinen 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında yaşanan olayları ve 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarını beyaz perdeye aktaracak olan ’Nene Hatun Aziziye’ filminde de rol alan Nuri Alço, hayranlığı yurt genelinde olduğu gibi Erzurum ‘un Oltu ilçesinde de kendisini gösterdi ve özel olarak işlettirilen tesbih kendisine hediye edildi.

Mütevazılığının yanı sıra sosyal projelere verdiği destekle de seyircilerin kalbinde taht kuran Alço‘ya Kısmet Oltu Taşı ve Gümüşçülük İmalat ve Pazarlamanın sahibi Mesut Zengin tarafından Oltu ‘da özel olarak işlettirilen tespih hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 12:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?