4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

O güvercinlerin babası

HER SABAH YOLUNU BEKLİYORLAR

Erzurum'un İspir ilçesinde arıcılık yapan evli, 5 çocuk babası, 51 yaşındaki Sıddık Makas yabani güvercinlerin babası oldu. 10 yıldır her sabah işyerinin önünde yolunu gözleyen güvercinlere yem vererek karınlarını doyuran Makas, "Onların anası ve babası gibiyim" dedi.

Sabahın erken saatlerinde Erzurum Caddesi'ndeki işyerinin kapısını açan Sıddık Makas'ın ilk işi önce kendisini bekleyen yüzlerce yabani güvercinin karınlarını doyurmak. Dükkanına koyduğu çuvallar dolusu yemi kuşlara yediren Sıddık Makas ilginç görüntülere sahne oluyor. İşyerinden çıkan Makas'ın yem vereceğini bilen güvercinler, biranda çatılardan kalkıp Makas'ın etrafında kümeleniyor. Yol boyu Sıddık Makas'ın peşinden uçarak giden güvercinler, belediyenin önündeki boş alana geldiklerinde Makas'ın attığı yemlere saldırıyor. 10 yıldır her sabah ve akşam güvercinlere yem verdiğini vurgulayan Sıddık Makas şöyle konuştu:

"Bir sabah dükkanın önünde ekmek yiyordum. Güvercinlerin bana baktığını gördüm. Bir kaç parça attığımda gelip onu aldılar. Daha sonra bunu devam ettirdim. Onlara bakmaktan büyük bir zevk alıyorum. Bazen geciktiğimde güvercinler evimin önünde toplanıyor. İşyerime kadar beni takip ediyorlar. Onlarla aramızdaki bu sevgi bağı ilçede herkes tarafından bilinir. Günde 20 kiloya yakın yem veriyorum. Onlar aç kalmasın diye işyerime çuvallar dolusu yem alıyorum. Her sabah ve akşam yemlerini veririm, Onları yalnız bırakmamak için ilçeden pek ayrılmam. Yazın yaptığım balı şehir dışına satmak için kardeşim götürür. Çünkü güvercinler benden başka kimseden yem yemiyor.”

HER SABAH YOLUNU BEKLİYORLAR
HER SABAH YOLUNU BEKLİYORLAR
HER SABAH YOLUNU BEKLİYORLAR
HER SABAH YOLUNU BEKLİYORLAR
HER SABAH YOLUNU BEKLİYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 12:03:02
Güncelleme :28 Kasım 2009 Cumartesi 14:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?