4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

'Obama'nın açıklaması yanlış'

Erzurum’un Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, ABD Başkanı Barak Obama’nın 24 Nisan sözde Ermeni iddialarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamanın yanlı ve yanlış olduğunu söyledi.

Açıklamanın tarihi gerçeklerden uzak olduğunu belirten Korkut, “Olayların ve acıların yaşandığı bir ilin evladı olarak belirtmeliyim ki Erzurumlunun yaşadığı acı ve ızdırap her vicdanı sızlatır.”dedi.

ABD Başkanı Obama’nın sözde Ermeni iddiaları nedeniyle yaptığı açıklamalara bir tepki de Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’tan geldi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Korkut, “Meds Yeghern Ermenistan’ın kendi dilinde soykırım için kullandığı büyük felaket sözünün Ermenicesi. Yine ABD Başkanı talihsiz ve gerçeklerden uzak açıklamasında 1915 olaylarından, ‘1.5 milyon Ermeni’nin katli ya da ölüme yürüyüşleri’ biçiminde ifadeler kullanmıştır. Ermeniler ile karşılıklı kıtal olmuş olabilir, karşılıklı acılar yaşamış olabilir. Oysa sözde hür dünya Ermenilerin yalan yanlış iddialarını doğru olarak kabul ederken, Türklerin katledilişimini yok saymaktadır. Bu tarihe ve vicdanlara ağır gelen bir durumdur. Bunun acısını yaşayan bir ilin insanı olarak, Erzurumlu olarak Obama’nın açıklamalarını kınıyorum.”dedi.

Ali Korkut, Ermenilerin Erzurum’da samanlıklarda, ahırlarda, camilerde vedaha başka mekanlarda gaz dökerek yaktıkları insanların acılarının taze olduğunu söyledi. Korkut, açıklamasında şunları ifade etti:

“Ermeni çeteleri tarafından işlenen cinayetler, insanlık ötesi bir şeydir. Erzurum’un her köşesi Taşnak ve Hınçak çetelerinin işlediğ vahşetin izini taşır. Kimsesiz kadınları, yaşlıları ve çocukları katleden Ermenilerin vahşetini dünya ne zaman görecek ve duyacak. ABD Başkanının açıklamasını kabul edilemez buluyorum.”
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 17:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?