4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

'Oduncular' turneye çıkıyor

Erzurum Şehir Tiyatrosu, Sebahattin Bulut’un yazdığı “Oduncular” oyununu 11-15 Mayıs tarihleri arasında Erzurum devlet tiyatroları salonunda sahneledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla hazırlanan oyun Erzurumlu tiyatroseverlerden yoğun ilgi görünken, oyunda, geleneksel Türk Tiyatrosundan motifler , kına gecesi, kısır gecesi, seyirlik oyunlarımız ve Çağdaş Türk tiyatrosundan örneklerle seyircileri kahkahaya boğdu.

Oyunda, marabalık yaparak yaşamını sürdüren İsmail bir kıza aşık olur. Geleneklerin hepsine boyun eğer. Güzel kızı gösterip çirkin kızı verirler, düğünü olur, gerdek’te kızı görüp çarpılır. Çarpılmış bir şekilde oynamaya başlar.
Yönetmen Semih Yetimoğlu, Oduncular’ın unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Türk Tiyatromuzun en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade ederek, “Orta oyun ve seyirlik oyunlarımızı müzikal olarak sahnelemek istedik. Bizi biz eden değerlerimizle ancak toplumsal olguları yaşatabiliriz. Tiyatro sanatı Sevgi ve İşbirliği ortamının sağlanmasına katkıda bulunur. Toplum olarak daha gelişmiş, sevgiyi özümsemiş ve ilişkilerimizde daha sıcak bağlar yakalamayı amaçladık, Tiyatro yoluyla” diye konuştu.

ŞEHİR TİYATROSU TÜRKİYE TURNESİNDE
Erzurum şehir tiyatrosu her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye turnesine çıkıyor. Sahnelediği oyunlarla Erzurum’u başarı ile temsil eden Şehir tiyatrosu 18 Mayıs -07 Haziran 2009 tarihlerinde “Oduncular” adlı oyunu sahneleyecek.

Oduncular, 20 Mayıs 2009’da İstanbul-Maltepe Yayla Sanat merkezi, 23 Mayıs 2009’da İzmit Gölcük Belediye kültür merkezi, 27 Mayıs 2009’da İstanbulTuzla İdris Güllüce sanat merkezi, 30 Mayıs 2009’da İstanbul Üsküdar Altunizade Kültür merkezi, 4 Haziran 2009’da Manisa Turgutlu Belediye Kültür merkezi, 6 Haziran 2009’da İstanbul Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
Biletlerin tamamının satıldığı Turne öncesinde büyük bir heyecan yaşayan Erzurum Şehir tiyatrosu oyuncuları 15 kişilik kadrosu ile 18 Mayıs’ta Erzurum’dan ayrılacak.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 14:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?