7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Öğrenci Meclisi seçimleri yapıldı

Erzurum Öğrenci Meclisi seçimlerinde 60 öğrenciden oluşan meclis divan başkanlığı için 9 aday yarıştı. 

Öğrenci Meclisi Divan Başkanı adaylarının Erzurum eğitiminde yaşanan sıkıntıları dile getirdiği seçimleri izleyen AK Parti Milletvekili Sadettin Aydın, siyasetçi olarak sorunların farkında olduğunu, devletin zor şartlar altında eğitim yapan eğitim camiasını desteklemesi gerektiğini söyledi. 

Erzurum Öğrenci Meclisi seçimleri bugün Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Erzurum ve bağlı ilçelerden seçilen 60 temsilcinin katıldığı seçimlerde 9 öğrenci divan başkanlığı için yarıştı. 60 kişiden oluşacak Erzurum Öğrenci Meclisi'ni yönetmeye talip olan adaylar, beraber görev yapacakları 3 arkadaşlarının isimlerini yazarak divan kurulu başkanlığına verdiler. 

Öğrenci Meclisi Başkanlığı için yarışacak adaylar daha sonra sırayla kendilerini tanıtarak propaganda konuşması yaptılar. Sırayla kürsüye gelen adaylar, Erzurum eğitiminin içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirerek bunları gidermek için çalışacaklarını belirttiler. Özellikle öğretmen eksikliği yüzünden yaşanan problemlerini dile getiren öğrenciler, bazı ilçelerde kız öğrencileri için yeteri kadar pansiyon olmadığını dile getirdiler. 

Erzurum'un ÖSS'de 63. sırada yeralmasını da eleştiren öğrenciler, bu konularda büyüklerinden çalışma beklediklerini anlattılar.
Öğrenci Meclisi seçimlerinde başkanlık için yarışan öğrenciler, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü unutmadılar. Atatürk'ün ölümünün 70. yıldönümü sebebiyle konuşmalarına Atatürk'ü anarak başlayan öğrenciler, çizdiği yolda ilerleyeceklerini söylediler.

"SİYASETÇİ OLARAK BU SORUNLARIN FARKINDAYIM" 

Başkan adaylarının konuşmasını büyük bir dikkatle dinleyen AK Parti Erzurum Milletvekili Sadettin Aydın, oy verme işlemine geçilmeden önce kısa bir değerlendirme yaptı. Başkan adaylarının eğitimde yaşanan kayda değer sorunlara parmak bastıklarını vurgulayan Aydın, bir siyasetsi olarak bu sorunların farkında olduğunu dile getirdi. 

Bir öğretmeni Antalya veya İzmir'de tutmak ile Erzurum'da tutmanın aynı olmadığını vurgulayan Aydın, "Siyasetçi olarak bu sorunların farkındayım.Yaşam standardımızı değiştirmeye gayret ediyoruz. Elbetteki devlet, bu zor şartlarda eğitim ve öğretimin sürdüğü yerlerde farklı muamele etmeli, burada görev yapan eğitim camiası desteklenmelidir. Ücret farklılığı buradaki istihdamı kolaylaştıracaktır. Sosyo-ekonomik şartlar iyileşmediği sürece insanları burada tutmamız güçtür. Erzurum çok yoğun göç veren kenttir. Medeniyetler kenti olan Erzurum nüfus olarak geriliyor. Biz kendi insanımızın dahi buralarda yatırım yapmalarını mümkün kılamıyoruz. Nerede çok kazanıyorlarsa oraya giriyorlar. Bir fabrikayı burada ısıtmakla, Gebze'de İstanbul'da ısıtmak aynı değil. Biz de memleketin özelliklerine uygun, burada nasıl kendi bölgemizi kalkındırabiliriz, bunun hesaplarıyla uğraşıyoruz" dedi. 

Erzurum'da öğretmen olarak 6 yıl görev yaptığını hatırlatan Aydın, konuşmasında şunları dile getirdi: 

"Bu bölgenin çocuklarının ne kadar zeki olduklarını bilen birisiyim. Köyden kente gelip ev tutup tezek sobasıyla ısınan öğrencileri bilirim. Bunlar çok çalışkan geleceği emanet edebileceğimiz kalite de çocuklar, ama imkansızlıklar bunların çok iyi yerlere gelmesine mani oluyordu. Kahvaltı yapmadan okula gelen öğrenciler bilirim, öğlen yemeği yemeden sadece akşam bir makarna haşlayıp yiyen öğrenciler bilirim. Biz burada nitelikli kaliteli eğitim yapmak durumundayız. Biz herkesten dertli olduğumuz için bunun için daha fazla gayret etmeliyiz." 

Öğretmen açığını gidermek için de burada mezun olan çocukların Erzurum'da istihdam edilmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, "Öğrencilerimiz öğretmensizliği daha çok çalışarak kapatmalı. Batıdaki öğrenci bir saat çalışıyorsa, biz 2 saat çalışmalıyız. Biz mezun ettiğimiz çocukları Erzurum'da istihdam etmeliyiz. İzmir'den gelen bir kardeşimizi burada tutmamız güç. Ancak kendi insanımız burada kalabilir. Atalarımızın dediği gibi 'Yüreği yanan gelsin'. Ben öğretmenlik kurasında gönüllü olarak Erzurum'u tercih ettim. 6 yıl burada öğretmenlik yaptım, hayatımın en verimli günlerini yaşadım. Siz öğrencilerin bu duygu düşünceyle hareket edeceğinize inanıyorum" dedi. 

Halk Eğitim Merkezi salonunda Milletvekili Aydın ile birlikte fotoğraf çektiren başkan adayları daha sonra sandık başına gittiler. 60 meclis üyesi öğrencinin oy kullandığı seçimler sonucunda; M.Emin Yardımcı 16 oy alarak öğrenci meclisi divan başkanlığına seçildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 15:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?