7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Öğrenci velileri endişeli!

Hava sıcaklığındaki aşırı düşüş ve gündüz hava sıcaklığının eksi değerlerde seyretmesi öğrenci velilerini endişeye düşürüyor.

Gündüz hava sıcaklıkların eksi 10 dereceye kadar indiği kentte, özellikle ilköğretim çağındaki çocukların sağlık sorunu yaşayabileceğine dikkat çeken öğrenci velileri, Milli Eğitim Müdürlüğünce bu hafta başında okullarda üç gün eğitime ara verilmesini istiyorlar.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropollerde hava sıcaklığı değerlerindeki çok küçük değişimlerde dahi okullarda eğitime ara verildiğini söyleyen veliler, ilköğretim çağındaki çocukların üst solunum yolu rahatsızlıkları başta olmak üzere önemli sağlık sorunları yaşayabileceğini belirterek, Vali Sami Bulut’tan konuya ilişkin bir değerlendirme yapmasını bekliyorlar.

Erzurum’da hava sıcaklığındaki düşüş devam edecek. Devlet Meteoroloji işleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, okulların açılacağı yarın gündüz hava sıcaklığı eksi 10 dereceye kadar gerileyecek. Salı günü eksi dokuz derece olacak gündüz hava sıcaklığı, hafta sonuna doğru artış seyrine girecek.

Gece hava sıcaklığı değerleri ise mevsim normallerinin altında seyredecek. Yarın gece hava sıcaklığı eksi 32 dereceye kadar inecek. Salı günü eksi 30 derece olması beklenen gece hava sıcaklığı değerleri, Çarşamba günü eksi 28, Perşembe günü eksi 26, Cuma günü ise eksi 24 derece olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 19:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?