3
Mayıs
2024
Cuma
ERZURUM

Öğrenciler 2 bin poşet çöp topladı

Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde hocalarıyla birlikte çöp ve atık toplamaya çıkan öğrenciler 2 bin adet poşeti çöple doldurdu. Atatürk Üniversitesi öğrencileri, kampüs alanı içinde çevre temizliği yaparak, 2 bin poşet çöp topladı.

Atatürk Üniversitesi yerleşkesine dağılan yaklaşık 500 öğrenci, öğretim görevlileri ile birlikte çöp ve atıkları topladı. Çöpleri tek tek toplayarak kendilerine dağıtılan poşetlerde biriktiren öğrenciler, ardından ellerindeki çöpleri belirlenen araçlara boşalttı. Bin poşet çöp toplayan öğrencilere dağıtılan poşetler yetmeyince bin adet daha çöp poşeti verildi.

Herhangi bir mikrop kapma ihtimaline karşı naylon eldivenle çöp toplayan öğrenciler, çevreyi temizlemekten mutlu olduklarını dile getirdi. Önemli olanın ‘kirletmemek’ olduğunu ifade eden öğrenciler, bu bilincin aşılanması için belediyelerin halkla birlikte ‘toplu çöp toplama günleri’ başlatmasını istedi.

Organizasyonu gerçekleştiren Atatürk Üniversitesi Genel Sekteteri Yrd. Doç. Dr. Ahmet Aydın, “Geleceğin yöneticileri olan gençlerimize çevre bilinci aşılıyoruz. Çereye karşı daha duyarlı olmayı yaşayarak anlamalarını istedik. Çevre bilinci oluşturmaya yönelik kampanyalarımız sürecek. Önümüzdeki haziran ayı içinde öğrencilerimizle birlikte kampus alanı içindeki 6 bin ağacın bakımını yapmayı planlıyoruz.” dedi.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2003 Çarşamba 00:00:30
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 12:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?