4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Öğrenciler Sevcan Orhan'la çoştu

Atatürk Üniversitesi öğrencileri Sevcan Orhan’la coştu. Müzik bölümü öğrencilerinin konserine misafir sanatçı olarak katılan halk müziğinin sevilen sesi Sevcan Orhan, söylediği türkülerle davetlileri eğlendirdi.


Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. M. Can Pelikoğlu ile Müzik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı Türk Halk Müziği konseri Kültür Merkezi Mavi Salonda yapıldı. Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, rektör yardımcıları, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemalettin Yiğiter, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldığı konser, müzik bölümü öğrencilerinin seslendirdiği türkülerle başladı.


Konsere misafir sanatçı olarak katılan TRT sanatçısı Sevcan Orhan, Erzurum’da ve Atatürk Üniversitesi’nde olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Güzel sanatların, genç sanatçı adaylarını çok beğendiğini belirten Orhan, “Bir konservatuar mezunu olarak genç arkadaşların yaşadığı tatlı heyecanı ben de onlarla yeniden yaşadım. Öğrencilik yıllarımı bana tattırdıkları için hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.


Konserde sevilen türkülerini seslendiren Orhan, davetlilere türkü dolu bir gece yaşattı. Konser sonunda Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, sanatçıyı tebrik etti. Orhan’ın TRT’de yayınlanan ‘Tatlı Dile Güler Yüze’ programını hatırlatan Koçak, “Neden bu programın ismi ’Tatlı Dile Güler yüze’ diye aklıma gelmişti. Sayın Sevcan Orhan’ı tanıdıktan sonra bunun yerinde bir isim olduğunu gördüm. Günümüzün sevilen Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği parçalarını tatlı dili ve güler yüzüyle başarıyla yorumlayan Orhan, bize gerçekten unutulmaz güzel dakikalar yaşattı.”diye konuştu.
Kültür merkezinde konser sonunda Rektör Koçak, TRT Sanatçısı Sevcan Orhan ve ekibine teşekkür plaketi verdi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 13:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?