4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Öğrenciler törenle uğurlandı

Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden 2008- 2009 döneminde mezun olan 350 öğrenci düzenlenen törenle uğurlandı.


Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet şölenine, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt'un yanısıra çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Program Yakutiye Belediyesi Mehteran ekibinin gösterisi ve üniversite ile fakültenin tanıtım CD'sinin izlenmesiyle başladı. Öğrenciler adına Oğuzhan Güçlü ile Arzu Alay birer konuşma yaparak, okullarına veda ettiler. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Suphi Orhan ise bir konuşma yaparak mezun olan öğrencileri tebrik etti.


Yıllarca öğretim üyesi olarak görev yaptığı Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen mezuniyet programına milletvekili olarak katılan Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, yıllar öncesinin heyecanını yaşadığını ifade etti. Gülyurt, "Asıl bundan sonraki hayatınızda daha düzenli ve programlı çalışmalısınız. Şimdiye kadar mezun olabilmek ve diploma alabilmek için nasıl çalıştıysanız bundan sonra da aynı şekilde hayatınıza yön vermek için çalışmalısınız." dedi.


Konuşmaların ardından ilk olarak İktisat ve İşletme bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere diplomaları ile çeşitli hediyeler verildi.


Erzurum Halk Oyunları Halk Türküleri Turizm Derneği minik bar ekibinin gösterisinin ardından İşletme ve İktisat Bölümü mezunlarına onur belgeleri verildi. Belgelerini alan öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı. Öğrencilerin anne, babaları ise çocuklarının fotoğraflarını çekebilmek için adete birbirleriyle yarıştı.


Program daha sonra Necmettin Bayram, Ferit Tiryaki, Didem Meral ve Mükerrem Övülmüş'ün Türk Halk Müziği dinletisiyle sona erdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 10:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?