7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Öğrenciler Vali Bulut'u ziyaret etti

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye gelen ve dün akşam Erzurum’da yapılan gala gecesine katılan yabancı öğrenciler, Vali Sami Bulut’a nezaket ziyaretinde bulundu.


Dün akşamki programın ardından ise bir grup öğrenci bugün Vali Sami Bulut’u makamında ziyaret etti. 11 ülkeden 18 öğrencinin katıldığı ziyarette bazı öğrenciler şiir okuyarak stand up gösterisi yaptılar.

Vali Sami Bulut, savaşların, çatışmaların olduğu bir dünyada yaşandığını, zaman zaman çocukların kendilerini bir çatışmanın ortasında bulabildiğini söyledi.

Vali Bulut: “Sizler bu savaşların, çatışmaların aksine dostlukların sevginin, kardeşliğin temellerini atıyorsunuz. Yarın sizlerde yaşadığınız ülkelerde, bulunduğunuz bölgelerde yönetici olacaksınız. Şimdi attığınız bu dostluk ve kardeşlik temellerinin önemini o zaman daha iyi anlayacaksınız.” dedi.

İnsanın doğduğu yeri, anne babasını seçme şansının olmadığını belirten Vali Bulut bu sebeple herkesin doğuştan eşit olduğunu ifade etti. Öğrencileri 2011 yılında Erzurum’da düzenlenecek olan Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarında da burada görmek istediğini belirten Vali Bulut: “Şayet gelir iseniz, buranın tabiriyle, başımızın üstünde yeriniz var. Erzurum biraz serin bir ilimizdir fakat insanı çok sıcaktır.” diye konuştu.

Öğrencilerin tek tek kendilerini tanıtmalarının ardından beraberlerinde getirdikleri yöresel hediyeleri Vali Bulut’a takdim ettiler. Vali Bulut’un da çeşitli hediyeler verdiği ziyaretin ardından Valilik merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 14:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?